2021. február 4., csütörtök

MINTHA EL LEHETNE FELEDTETNI A NYUGDÍJASOKKAL AZ EDDIGI KORMÁNYZATI MULASZTÁSOKAT

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.02.04.


„Benne van a választási előtti pakliban, hogy jövőre a kormány még rátesz egy lapáttal, és megfejeli a nyugdíjakat a 13, havi ellátmány visszavezetése következtében járó plusz két heti felett valamivel. Azt hiszik ugyanis, hogy el lehet felejteni a hosszú évek mulasztásait” – mondta portálunknak Barát Gábor, aki több lehetséges nyugdíjas-csalogató lehetőséget is megemlített. Az Országos Nyugdíj-Főigazgatóság korábbi vezetőjét azzal kerestük meg, hogy tisztázza azt a – több olvasónkban felmerült – kérdést, vajon a 13. havi nyugdíj első hetének hívott juttatás egyheti részt jelent-e (mert akkor, a hónap hosszúságától függően, pár napra eső pénzt megspórol az állam), illetve jövőre mi lesz a számítás alapja, az idei vagy a jövő évi, már emelt nyugdíj.

Ami az első felvetést illeti, Barát mindenkit megnyugtatott: az összeg az idén januárban a tervezett inflációval megemelt havi nyugdíj egynegyede lesz. Nem napokra, hanem százalékra számítják ki a konkrét összeget.

A jövő évi – akkor már kéthetinek mondott, azaz a havi nyugdíj felét elérő – összeg bázisa pedig a 2022-es (januárban, a tervezett éves inflációval megegyezően már megemelt) összegből számolnak majd...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.