2021. február 25., csütörtök

NEM ISMERI EL HIVATALOS OLTÁSKÉNT A KÍNAI ÉS OROSZ VAKCINÁKAT LENGYELORSZÁG

VILÁGTÉRKÉP BLOG / ÁTLÁTSZÓ
Szerző: BŐTÖS BOTOND
2021.02.25.


Megváltoztak az utazási feltételek Lengyelországba: 48 órás negatív teszten kívül, kedd éjféltől az Európai Unió által elismert vakcinákkal beoltottak is akadálytalanul léphetnek be az országba. Az EU által nem jóváhagyott vakcinákkal kezeltek azonban a lengyel hatóságok számára oltatlan személyeknek minősülnek.


Kedd hajnaltól új lengyel kormányrendelet alapján lehet belépni Lengyelország területére. A helyzetet többen meglehetősen bonyolultnak jellemezték. A szabályozás egyik új eleme, hogyha valaki külföldről érkezik és rendelkezik az Európai Unió által jóváhagyott COVID-19 ellen beadott vakcináról szóló igazolással, azonnal beléphet az országba. Amennyiben valaki nem tud sem negatív tesztet, sem az EU által jóváhagyott vakcinával történt oltásról igazolást felmutatni a lengyel határon, azon személyre 14 napos karantén vár.

Magyarország varsói nagykövetségének Facebook oldalán a koronavírus helyzettel kapcsolatban hozott legfrissebb lengyel kormányzati intézkedések szerdán reggel még nem szerepeltek. A varsói magyar nagykövetség járványhelyzetről szóló hétfői posztjában felhívta a figyelmet az ország déli és nyugati határain február 22-től szigorított beléptetési menetrendre. A felhívás szerint minden Lengyelországba utazó személynek a határ átlépését megelőző 48 órán belül kézhez vett PCR típusú, negatív COVID-19 teszttel kell rendelkeznie...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.