2021. február 13., szombat

OLIGARCHÁK, MAFFIÓZÓK ÉS FEGYVERKERESKEDŐK SZÍNESÍTIK A LEGÚJABB ADÓBOTRÁNYT

HVG
Szerző: GYÜKERI MERCÉDESZ
2021.02.13.


Újabb adatbázist túrtak fel oknyomozók Luxemburgban, és most már azt állítják: a nagyhercegség nem csak az adóelkerülésben, de a pénzmosásban is élen jár.


Alig töltötte be a harmincat, máris európai luxusingatlanok egész gyűjteményét tudhatja magáénak Szergej Toni. Ezek között van egy kastély Párizs mellett, egy lakás a francia fővárosban, egy villa és egy ház a francia Riviérán, több ház és lakás a spanyolországi Alicantéban, némi földterület Németországban – az impozáns kollekció 66 millió eurós értéket képvisel. Hogy honnan ez a mesés gazdagság? A teljes képhez hozzátartozik, hogy Toni apja, Oleg Toni az orosz állami vasúttársaság vezérigazgatója, fizetését pedig évi egymillió euróra teszik. Ám valójában ez sem lenne elég: a fiú ismeretlen hitelezők segítségét is igénybe vehette a vásárlásokhoz, és luxemburgi befektetési alapokon keresztül jutott hozzá az ingatlanokhoz.

Legalábbis ezt állítja az Organized Crime and Corruption Project (OCCRP), méghozzá a luxemburgi cégadatbázisban kutakodás után. Az oknyomozó újságírókat tömörítő hálózat Openlux projektje azonban ennél furcsább történeteket is feltárt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.