2021. február 28., vasárnap

PRIUS MAXIMUS

FORGÓKÍNPAD
Szerző: SZELE TAMÁS
2021.02.27.


Ha már tegnap foglalkoztunk a csepeli késes támadóval, folytassunk ma is, számoljunk be a fejleményekről, mert bizony vannak. Méghozzá egész érdekesek: kiderült ugyanis, hogy a támadó nem először művelt ilyesmit. Sőt: azzal kezdte, hogy újságírót harapott, aztán meg is akarta ölni.

Nem mondom, elég sok agresszív és rosszindulatú embert el kell viselni ebben a szakmában, az életveszélyes fenyegetéseket utóbbi időben már kilóra mérem, nem darabra, van olyan is, hogy személyesen támadnak a sajtómunkásra – de ritka eset, mikor meg is harapják, sőt, közlik, hogy rövidesen véget vetnek az életének. Illetve az ilyen közlés nem ritka, az a ritka, ha valaki személyesen, szemtől szembe teszi.

De vegyük a dolgokat az elejétől, hátha valakinek új a történet. Tegnapelőtt egy bizonyos Ó. Bence a 151-es buszon előbb összeszólalkozott egy hölggyel, abból az alkalomból, hogy az SZFE-s maszkot viselt, majd késsel le is vágta róla a maszkot. Eközben arcán megsebesítette a hölgyet, akit nyolc napon belül gyógyuló sérüléssel szállítottak kórházba. Ó. Bence pedig elszaladt, mint Novák Előd a szivárványos zászlóval. Aztán elfogták, és kiadták róla a hivatalos közleményt, melyet tegnap be is mutattunk.

Az már újabb információ, hogy nem kell találgatnunk indokait: Ó. Bence kihallgatásán azzal indokolta tettét, hogy az általa bántalmazott hölgy olyan jelképet ábrázoló maszkot viselt, amivel nem szimpatizál. Tehát nem kell most már latolgatni, hogy belpolitikai őrülttel van-e dolgunk vagy maszkellenes őrülttel: kiderült a természete. És ha még csak ennyi derült volna ki. De több is, mert a Telex utánajárt.

Az úgy volt, még 2018-ban, hogy:

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.