2021. február 15., hétfő

RANGOS EURÓPAI DÍJAT KAPOTT IVÁNYI GÁBOR EGYESÜLETE

HÍRKLIKK

Szerző: HírKlikk
2021.02.15.


Idén az Iványi Gábor által vezetett Oltalom Karitatív Egyesület kapta az Európai Parlament Európai Polgár díját – jelentette be Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a Facebook-oldalán.


Kivételes ember, aki elkötelezetten segít az elesetteken, rászorulókon. Sok Iványi Gáborra lenne szüksége ennek országnak – írta bejegyzésében a politikus.

Ugyanezt a rangos elismerést kapta idén Baritz Sarolta Laura, Domonkos-rendi szerzetes nővér is, aki az emberközpontú gazdaságért és a fenntartható fejlődésért dolgozik.

Az 1989-ben létrejött Oltalom Karitatív Egyesület célja a rászoruló, társadalom perifériájára jutott embereknek anyagi, természetbeni és lelki támogatása, valamint érdekükben a közvélemény figyelmének és szolidaritásának felkeltése.

Iványi Gábor lelkész egyben a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) elnöke. A közösséget 2011-ben az új egyházügyi törvény miatt alkotmánysértő módon fosztották meg egyházi státuszától. Ez ügyben Strasbourgban pert is nyertek, és ez alapján járt nekik visszamenőleg a visszatartott pénz. A bíróság csak a pénzek kifizetésére kötelezte a magyar államot, az egyházi státuszuk rendezésére nem.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.