2021. február 11., csütörtök

ÚJABB ÜTÉSVÁLTÁS ORBÁN GAZDASÁGI NAGYÁGYÚI KÖZÖTT

NÉPSZAVA
Szerző: PAPP ZSOLT
2021.02.11.


Matolcsy György szerint Magyarország ma nem rendelkezik egységes és világos jövőképpel. Varga Mihály szerint ez tévedés.


Matolcsy György jegybankelnök szerint „Magyarország ma nem rendelkezik egységes és világos jövőképpel. Ausztria utolérésének szükségességét a politikai vezetők nem fogadják el, bár földrajzilag és történelmileg is kézenfekvő cél volna ez. A hivatalos jövőképünk, ami szerint 2030-ra az EU TOP 5 között a helyünk az élhető ország és a munka terén, nem igazi vízió, mert nem mérhető a cél. Ha nem mérhető a cél, akkor pedig nem létezik" – írta még február elején a Magyar Nemzeti Bank (MNB) elnöke egy blogbejegyzésben. Tóth Bertalan, az MSZP elnöke írásbeli kérdésben fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, hogy kommentálja a fenti véleményt, igaz a politikus nem nevezte meg parlamenti irományában, hogy ezt Matolcsy György mondta. Persze ez az átlátszó trükk nem vezette meg a pénzügyminisztert, amit az is jelez, hogy személyesen válaszolta meg az MSZP elnökének írásbeli kérdését és nem szignálta ki azt államtitkárára. 

Varga Mihály válaszában kifejtette, Magyarország az elmúlt években nem lemaradt régiós versenytársaihoz képest, hanem dinamikus növekedést produkált. Az válság előtti öt évben átlagosan 4,1 százalékkal nőtt a magyar GDP, ami erősebb Szlovákia vagy a Balti-államok teljesítményénél, míg közel azonos Románia és a lengyel gazdaság értéknövekedésével – fejtette a pénzügyminiszter...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.