2021. február 23., kedd

VALAKI A SZEMÜNK LÁTTÁRA PAKOLTA TELE KÉSZPÉNZZEL A FIDESZ-TÁSKÁT

444.HU
Szerzők: ÁCS DÁNIEL, SZUROVECZ ILLÉS
2021.02.19.


- Ma Magyarországon egyetlen legális beltéri szórakozási forma létezik, a kereszténydemokrata értelemben vett kaszinózás.

- De tényleg ez szórakoztató dolog? Nem kerül túl sokba? Igaz, hogy stikában piálni is lehet? Egyszóval milyen a buli?

- Hogy ezt kiderítsük, a szerkesztőség két legszerencsejátékszűzebb, és legkatolikusabb tagja fogott egy Mészáros-fillért, vagyis egy húszezres bankjegyet, és elzarándokolt a Vigadó térre.

- Az élmény – szpojler! – olyan isteni volt, hogy csak egymás szavába vágva tudjuk elmesélni. Ács Dániel dőlt, Szily László pedig normál betűkkel szedve kiabál.

Az agártestű, Jeszenszky Zsolt és Gulyás Márton szerelemgyerekének kinéző, ideges férfi, akit Tommynak neveztünk el, harmadik nekifutásra sem volt képes elhagyni a kaszinó területét.

Az első két próbálkozáshoz hasonlóan úgy viharzott ki, mint aki soha vissza nem tér ide. Hogy néhány másodpercen belül azzal a lendülettel újra feltűnjön, mintha egy kakukkos órába a valódi kakukkformák alcsaládjának ismert képviselője helyett egy emberfigurát szereltek volna, a kezében egy köteg húszezressel. A zsebéből megint kibogarászott 20-25 darab Mészáros-fillért, hogy az összeget pillanatok alatt elveszítse a rulettasztalnál. Csak onnantól kezdve, hogy már tényleg befejezte a játékot, felvette a kabátját és először hazaindult, olyan egymillió forintot vesztett. Előtte sokkal többet. És ez csak egy volt annak a szédítő délutánnak az eseményei közül, amit a Vigadó utcai Tropicana kaszinóban töltöttünk hamiskártyás társammal Ács „Öt Ász” Dániellel.

De hogy jutottunk el idáig?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.