2021. február 22., hétfő

RÁADÁS: LGT - VOLT 1×1 ZENEKAR

YOUTUBE
Rendező: SÁNDOR PÁL
1997Az LGT
Rendező: Kapitány Iván Producer: Kozma Péter, Presser Gábor Copyright: KOZMO Film 1., Zenevonat 2., Ülök a járdán 3., Sziszifuszi blues 4., Kotta nélkül 5., Álomarcú lány 6., Mondd, mi lesz velem 7.,Ha a csend beszélni tudna 8., Miénk itt a tér 9., A tengely kezű félember 10., Áldd meg a dalt 11., Primadonna 12., Boksz 13., Nem adom fel 14., Mienk ez a cirkusz 15., Szólj rám, ha hangosan énekelek 16., Mindenki 17., Ezüst nyár 18., Ő még most csak 14 19., Neked írom a dalt 20., Ringasd el magad 21., A szél lassan elfújja az utolsó dalom 22., Volt egyszer egy zenekar Locomotiv GT Presser Gábor - ének, billentyűs hangszerek Somló Tamás - ének, basszusgitár, szaxofon, fuvola, szájharmonika Karácsony János - ének, gitár, zongora Solti János - dob, ütőhangszerek Vendégzenészek: Frenreisz Károly - basszusgitár Laux József - dob, ütőhangszerek Gerendás Péter - gitár, vokál Ferenczi György - szájharmonika, vokál Fekete Tibor - basszusgitár Szendi Gábor - ütőhangszerek Muck Ferenc - szaxofon Elek István - szaxofon Mákó Miklós - trombita Csizmadia Gábor - trombita Pados Zoltán - harsonaÖsszefoglaló

"Szeretek filmzenét, színházi kísérőzenét írni, de balettet is (...)de a dalírástól sehogy sem lehet engem eltéríteni, a végén mindig oda lyukadok ki." Ez az a Presser Gábor, akit jól ismerünk. Aki nekünk írja a dalt és nekünk énekel. De most itt ez a könyv, több száz oldalnyi sajátkezű Presser-szöveg: emlékek, jegyzetek, meglátások, tévedések, megtörtént - vagy a szerző szerint megtörtént - valós események, hallomások, látomások, dokumentumok és áldokumentumok, dalszövegek, filmnovellák, fotók, lábjegyzetek, netán még kották is.

Presser Gábor elérkezettnek látta az időt, hogy elmondja, ő hogyan élte meg a "Presser-sztorit". Azt a történetet, aminek hosszabb vagy rövidebb fejezeteit oly sokan ismerik az Omegától (1967) az LGT-n át - leginkább a dalain keresztül. A személyes hangú életrajzi könyvből most új megvilágításba kerülnek egy legendás korszak ismert (és ismeretlen) történetei, beleshetünk a stúdiók, a Vígszínház kulisszái mögé, és olvashatunk a "barátok és ellenségek" közt, munkával eltöltött több, mint 50 évről. Presser megírta az év egyik legjobban várt könyvét, amit oly sokan szeretnének ajándékba kapni.

A könyv második része 2021-ben érkezik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.