2021. február 7., vasárnap

VENNE ÖN AUTÓT A KORMÁNYTÓL? ÉS VAKCINÁT?

RÖNTGEN BLOG
Szerző: KUNETZ ZSOMBOR
2021.02.07.


Talán nem véletlen az, hogy vannak olyan területek az életben, amelyek hosszú, sokszor bürokratikusnak tűnő, máskor valóban bürokratikus úton szabályozottak. Vannak olyanok is, melyek szabályrendszerét évtizedek, néha évszázadok alatt, szó szerint vérrel írták.

Ilyen hagyományosan az atomenergia, a légi közlekedés és az egészségügy, gyógyszerügy szabályozása is. Jellemezően az ezen szektorokat meghatározó nagyon szigorú keretrendszerek és regulák nem az Alkotmányban szerepelnek.

Így képesek annál is bonyolultabb előírásokat is tartalmazni, mint az apa az férfi, az anya az nő, vagy a minden bogár rovar, de nem minden rovar bogár. 

Éppen ezért, ezen bonyolult szabályoknak és eljárásoknak - amelyek a gyógyszeriparnak is sajátosságai - nem a latens munkanélküliség titkolására létrehozott aktatologatói állások megteremtése a célja, hanem a szabályozni kívánt szektor biztonságos üzemeltetése. Ennek egyenes következménye sokszor a hosszú és bürokratikus, és gyakran persze kényelmesen lassú folyamat is, amely egy-egy gyógyszer engedélyezése körül zajlik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.