2021. március 9., kedd

A BEOLTOTTAK 98 SZÁZALÉKÁNAK NINCS ALLERGIÁS REAKCIÓJA AZ MRNS-VAKCINÁKRA

24.HU
Szerző: NAGY NIKOLETTA
2021.03.09.


Egy nagy résztvevőszámú kutatásból kiderült: a Pfizer és a BioNTech közös vakcinájával, illetve a Moderna oltóanyagával beoltott egészségügyi dolgozók 98 százalékának semmiféle allergiás reakciója nem volt a vakcina után. A JAMA tudományos folyóiratban megjelent tanulmány szerint súlyosabb reakciók azoknál jelentkeztek, akiknek korábban is volt már másra súlyos allergiás reakciójuk, vagy tapasztaltak korábban anafilaxiás sokkot.

A kutatást a Mass General Brigham (MGB) kórház 64 900 beoltott egészségügyi dolgozóján végezték, akik vagy a Pfizer, vagy a Moderna mRNS-oltását kapták. Az oltás után három nappal a dolgozóknak kérdőívet kellett kitölteniük az allergiás reakciókkal kapcsolatosan. A kórház kutatói megjegyezték, hogy bár a válaszadás önkéntes volt, mivel egészségügyi dolgozókról van szó, a megbízhatóság elég magas.

Az akut allergiás reakció tünetei viszketés, csalánkiütés, duzzanat és/vagy légzési nehézségek voltak. Az anafilaxiát úgy állapították meg, hogy azoknál a dolgozóknál, akik kettő vagy annál több tünetről számoltak be, megnézték a kórházi adatokat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.