2021. március 17., szerda

A HATVANPUSZTAI ORBÁN-MAJORSÁGHOZ FOGHATÓ MÉRETŰ BIRTOK ÉPÜL BALATONHENYÉN

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: HORN GABRIELLA
2021.03.17.


Mint a kis gömböc, egyre csak hízik az a hatalmas balatonhenyei birtok, amiről először egy éve mutattunk drónfelvételeket. A mostanra Orbán Győző hatvanpusztai majorságát megközelítő méretű beruházást a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Guller Zoltán kezdte el 2019-ben, majd nem sokkal később tovább is adta rokonainak és kormány-közeli ismeretségi körének. A terület most egy olyan tőkealap tulajdonában van, aminek kezelője Tiborcz István egy barátjának a cége. Hadházy Ákos országgyűlési képviselő segítségével pilótával ellátott kisrepülőgépről fotóztuk a tájvédelmi körzetben fekvő, mostanra közel 20 ezer négyzetméteres birtokot.


A közelmúltban Varga Judit igazságügyminiszter és családjának CSOK-támogatásból is épült nyaralója kapcsán is ismertté vált településen, Balatonhenyén a helyi házakhoz, nyaralókhoz képest kiugróan nagyméretű ingatlanprojektet nem nehéz megtalálni. Tavaly ilyenkor számoltunk be arról, hogy Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint „ez a történet a NER-es feudalizmusról szól, kastéllyal, tiszttartó házzal, külön fürdővel, mulatóházzal”.

A korábbi cikkünkben bemutatott birtok azóta az eredeti, több telekből összevont, 8992 ezer négyzetméteres területből szomszédos telkek odacsatolásával majdnem kétszeresére bővült. Az építéshatósági online adatbázis szerint a területen főépület (739,06 m2), nyári-lak (107,38 m2) és fürdőépület (170,48 m2) is készül, és idén az épületek további bővítésére kért engedélyt a tulajdonos a Veszprém Megyei Kormányhivataltól...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.