2021. március 16., kedd

AZ ELTE ÉS A CORVINUS EGY FILLÉRT SEM KAPNA A 955 MILLIÁRDOS FELSŐOKTATÁSI PÁLYÁZATBÓL AZ ELŐMINŐSÍTÉS SZERINT

TELEX
Szerző: BRÜCKNER GERGELY
2021.03.16.


A MATE integrált agráregyetem viszont az előminősítés alapján akár a maximális, 180 milliárd forintos forráshoz is hozzájuthat.

Az Európai Unió egy hatalmas forrás, a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (RRF) révén közel 6000 milliárd forintnyi forrást allokál Magyarországra, ennek egy jelentős részét oktatásra. A Telex.hu korábban már foglalkozott azzal a hatalmas felsőoktatási intézményeknek szóló pályázattal, amelyet elvileg mindenkinek, de a szakmai berkek szerint elsősorban a modellváltó egyetemeknek írt ki a Nemzeti, Kutatási, Fejlesztési, Innovációs Hivatal, vagyis az NKFIH.

Értesítések


Állítólag a rendkívül rapid folyamatban már meg is érkeztek a felsőoktatási intézményekhez az értesítések. Erről hivatalos tájékoztatást ugyan nem láttunk, de úgy tudjuk, a Corvinus és az ELTE pályázatát egyáltalán nem támogatta a kiíró, míg a másik véglet az integrált agráregyetem, amely a maximális összeget, vagyis a 180 milliárd forintos sapkát is felhasználhatja majd. Igaz, fontos hozzátenni, hogy jelenleg az előminősítésnél tart a tender.

Miért nem kerül be az ország legfontosabb bölcsész, illetve legfontosabb közgazdászképzője egy közel ezermilliárd forintos pályázatba? Az biztos, hogy pályáztak, talán az volt a gond, hogy az ELTE nem modellváltó, a Corvinusnál pedig abban bízott a zsűri, hogy az egyetemet fenntartóknak van forrása elég? Nem tudjuk, csak tippelünk.

Korábban mindenesetre viszonylag nyíltan azt lehetett feltételezni, hogy elsősorban a modellváltó egyetemekre volt kiírva a pályázat...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.