2021. március 7., vasárnap

AZ OLASZ MAFFIA IS MEGTALÁLTA A LEGJOBB PÉNZFORRÁST: AZ UNIÓS PÉNZEKET

HVG
Szerző: hvg.hu
2021.03.07.


Közel százan kerültek egyszerre bíróság elé Olaszországban, mert a vádak szerint tízmillió eurónyi uniós támogatást nyúltak le válogatott módszerekkel. A helyi közvélemény bizakodó, hogy most talán sikerül fogást találni a maffián, ám mások szerint félő, hogy a bűnszervezetek igazi vezetői most is megússzák.


Drog, prostitúció, emberkereskedelem, illegális szerencsejáték, csempészés, zsarolás, erőszak – nagyjából ezek a szavak jutnak az ember eszébe, amikor a maffia szóba kerül. Igen ám, de új időket élünk és az új idők új módszereket hoznak magukkal.

Így volt ezzel az olasz maffia is, amely úgy tűnik, hogy egy sokkal kevésbé kockázatos, ám legalább annyira jövedelmező területet talált magának: az uniós forrásokat. Egy, a héten Olaszországban induló óriási per szerint azon belül is leginkább a mezőgazdasági támogatásokat szúrták ki maguknak, ami nem is csoda, hiszen az EU 55 milliárd eurót szór szét ezen a címen. Ez pedig bizony már akkora összeg, amiért megéri szervezkedni - olvasható a Politicón...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.