2021. március 7., vasárnap

AZT IS BEOLTOTTÁK, AKI CSAK ÚGY BESÉTÁLT AZ UTCÁRÓL, ÉS MÉG BEHÍVÓT SEM KAPOTT SMS-BEN

TELEX
Szerző: JOÓB SÁNDOR
2021.03.07.


Több olyan levél is érkezett a Telex szerkesztőségébe, amely szerint a szombaton kialakult kaotikus helyzetben olyanok is kaphattak oltást a kórházi oltópontokon, akik nemhogy krónikus betegek nem voltak, de sms-ben sem kaptak értesítést az oltásról.

Mint megírtuk: pénteken komoly „adatszinkronizációs problémák” miatt hivatalosan elhalasztották 74 ezer 18-60 éves krónikus beteg hétvégére tervezett oltását. Sok olyan ember kapott ugyanis értesítést sms-ben, aki már kapott oltást, másoknak pedig a lakóhelyüktől akár 160 kilométerre kellett volna elutazniuk az injekció beadásáért.

Szombaton mindennek ellenére mégiscsak zajlott oltás az oltópontokon, de ez is teljesen kiszámíthatatlanul zajlott. Egyes helyeken beadták az oltást azoknak az érkezőknek, akik nem értesültek a halasztásról, máshol nem. A helyzet azonban annyira kaotikus volt, az ellenőrzés pedig annyira hiányos, hogy végül olyanokat is beoltottak, akik csak úgy besétáltak az utcáról valamelyik oltópontra.

Egy középkorú olvasónk azt írta: nincs krónikus betegsége, nem regisztrált az oltásra, ezért természetesen sms-t sem kapott, hogy a hétvégén beoltanák. Szombat reggel megnézte, hol vannak oltópontok, és délelőtt megpróbált bejutni az egyik kórházba. Simán átjutott a bejáraton, ahol 5 katona, 3 adminisztrátor és az orvosi személyzet volt. Rajta kívül senki nem volt ott, az oltópont kongott az ürességtől.

A konkrét regisztrációnál kiderült, hogy nincs rajta a listán. Kérdezték, hogy kapott-e sms-t. Mondta, hogy nem, mire közölték vele, hogy akkor nincs oltás.

Olvasónk azonban nem adta fel. Átsétált egy közeli kórház másik oltópontjára. Itt is csak néhány ember lézengett.

"A regisztrációnál közöltem, hogy nem regisztráltam, csak oltatnék, ha van rá lehetőség. Feltelefonáltak valakinek, aki közölte, hogy lehet innentől mindenkinek oltást adni."

Olvasónk regisztrált, felment, és 10 perc után sorra került. Megkérdezték, hogy van-e krónikus betegsége. „Mondom, hát az nincs. Hümmögtek kicsit, de aztán jött az oltás” – írta...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.