2021. március 2., kedd

BELSŐ FELVÉTELEK EGY BUDAPESTI KASZINÓBÓL, AHOL MINTHA NEM IS LÉTEZNE A KORONAVÍRUS-JÁRVÁNY

TELEX
Szerzők: PINTÉR LUCA, ALPEK ORSI
2021.03.01.


A maszkja a kabátjával együtt a kocsiban maradt, de „amúgy is csak vidékről jött fel gyorsan egyet pörgetni, aztán megy is” – mondja a Sofitel – Las Vegas Casino bejáratánál egy 30 év körüli férfi, akit így, maszk nélkül végül be is engednek. Én sokkal kevésbé voltam szerencsés, azonnal fennakadok a biztonsági rendszeren, nem jutok be pörgetni, a kiszűrődő villogó fényeket is legfeljebb lentről, a Dorottya utcáról bámulhatom. Öt évig még biztosan.


2025-ig ki vagyok tiltva az összes budapesti kaszinóból

– tudom meg a nőtől, aki a beléptetésemet intézné. Felajánlja, hogy hívja a menedzsert, derítsük ki, min buktam el, de szinte biztosra veszem, hogy egy tavalyi indexes cikk miatt vagyok tiltólistán. Méghozzá a legelőkelőbb listán, öt év ugyanis a maximum kitiltás.

Tavaly márciusban azután mentem el az egyik budapesti kaszinóba, hogy a kormány bejelentette: a vendéglátóhelyek csak délután háromig tarthatnak nyitva, a szórakozóhelyeknek, a moziknak és a színházaknak pedig be kell zárniuk.

A kaszinókat viszont teljesen kihagyták a felsorolásból, azok a rendeletek ellenére ugyanúgy működhettek. Felvételeket készítettem, melyeken jól látszott, az emberek maszk nélkül, sokszor szorosan egymás mellett játszanak. Erre hivatkoztunk a kormányinfón is, amire Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor azt mondta, nem látja indokoltnak, hogy a kaszinók nyitva legyenek, és nem is érti, miért ne vonatkozna rájuk a rendelet. Gulyás kijelentése után a kaszinók már csak reggel héttől délután 15 óráig lehettek nyitva...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.