2021. március 17., szerda

BETEGEIKRE IS ALIG MARAD IDEJÜK A HÁZIORVOSOKNAK AZ OLTÁSOK SZERVEZÉSE MIATT

HVG / ITTHON
Szerző: SERDÜLT VIKTÓRIA
2021.03.17.


Hétvégén is dolgozniuk kell a háziorvosoknak, a központi oltási rendszer hiányosságai miatt azonban sokszor a páciensek is rajtuk töltik ki a dühüket. Már az önkormányzatok is segíteni próbálnak, a háziorvosok azonban egyre kevésbé bírják az extrém terhelést.


Magára hagyták a háziorvosokat az oltások szervezésénél, legalábbis így érzik azok, akikkel a hvg.hu beszélni tudott. A hvg.hu egyre több háziorvostól kapott olyan visszajelzést, hogy túl sok időt vesz igénybe az oltás megszervezése, ezért a betegekre is kevesebb energia jut. Pedig a koronavírus brit mutációjának intenzív terjedése miatt nemcsak a kórházakban, hanem a praxisokban is komoly a terhelés.

Az igazi problémát forrásaink szerint az érkező oltóanyagok elosztása jelenti, emiatt nemcsak a „hagyományos” betegekre jut kevesebb idejük, hanem a koronavírusos esetek kiszűrésére, ellátására is. Többen is beszámoltak arról, ami az operatív törzs napi számaiból is látszik, hogy egyre több a beteg, több praxisban pedig jelentősen megugrott a fiatal fertőzöttek száma.

Van olyan háziorvos is, aki fiatalabb betegeivel csak e-mail-ben tartja a kapcsolatot, hogy így is időt tudjon spórolni...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.