2021. március 18., csütörtök

CSAK EGY BUKDÁCSOLÓ CÉGE VOLT EDDIG ANNAK AZ AMATŐR JÉGHOKI-EDZŐNEK, AKI MOST FELTŰNT AZ 55 MILLIÁRDOS KÍNAI VAKCINAÜZLET MÖGÖTT

DIREKT36
Szerzők: WIRTH ZSUZSANNA, PETHŐ ANDRÁS
2021.03.18.


- A kormány egy közvetítőcég révén vesz koronavírus-vakcinát Kínától

- A közvetítőcég mögött papíron feltűnő emberek nem ismertek ebben az iparágban

- Az egyikük korábban igazolt hokijátékos volt, most pedig ismerősei szerint egy energiaital-gyártó cég alkalmazottja

- A cégiratok alapján ez az ember valakinek a megbízásából jár el, de nem derül ki, hogy kit képvisel

- A cég körül feltűnik egy ügyvéd, aki már benne volt a botrányt kavart lélegeztetőgép-üzletben is

Múlt csütörtök óta találgatják sokan, hogy kik is a résztvevői annak az óriási értékű, 55 milliárd forintos ügyletnek, amelynek keretében Magyarország hozzájut 5 millió adag kínai gyártmányú koronavírus-vakcinához.

Akkor tette közzé Gulyás Gergely miniszterelnökségi miniszter azt a szerződést, amelyet a magyar Nemzeti Népegészségügyi Központ kötött a vakcinák beszerzésére. Ebből kiderült, hogy a magyar állam nem közvetlenül a kínai oltóanyaggyárral szerződött, hanem egy Danubia Pharma Kft. nevű céggel.

Ennek a cégnek egy Syntonite Med Zrt. nevű társaság a tulajdonosa, tehát ha az üzletből haszon keletkezik, azt ők kapják majd. Bár a Danubia Pharma egy több mint tíz éve működő gyógyszerkereskedelmi cég, a Syntonite csak tavaly novemberben jött létre, és a mögötte feltűnő embereknek nincs ismert kötődése ehhez az iparághoz vagy bármilyen más komolyabb vállalkozáshoz.

A Syntonite vezérigazgatójáról, Tuza Mátéról – aki január óta magát a Danubia Pharmát is vezeti – már pénteken megírta a G7, hogy csak kisebb tanácsadó cégekben volt, illetve van tulajdonrésze. A cégnyilvántartásban három cégét találni, ezek közül egyik sem termelt többet évi néhány millió forintnál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.