2021. március 14., vasárnap

DR. PÓTA GYÖRGY: MÁR A GYEREKEKNÉL IS KOMOLYAN KELL VENNI A KORONAVÍRUS-FERTŐZÉST

HÍRKLIKK
Szerző: MILLEI ILONA
2021.03.14.


Az elmúlt pár hétben megváltozott a koronavírus-járvány tendenciája, az előző hullámokhoz képest sokkal több gyerek érintett benne, és szélesebb korosztály az, amelyik kórházi ellátásra szorul - erősítette meg lapunknak dr. Póta György gyermekorvos, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke. Azt mondta, az előző év úgy telt el, hogy nem a gyerekekre fókuszáltunk, nem véletlen, hogy az oltóanyagokat sem dolgozták ki számukra. Most azonban már a gyerekeknél is komolyan kell venni a fertőzést. S, hogy milyen tünetekkel jár? Ugyanazokkal, mint a felnőtteknél. Egyetlen dolog van, ami más, főleg a kisebb gyerekeknél: az íz- és szagvesztés sokkal ritkábban jelentkezik.


Mennyire veszélyes a koronavírus új variánsa a gyerekekre? Hisz' a hírek szerint a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetben már csecsemőket is kezelnek vele?

– Az tény, hogy – sajnos – kerülnek gyerekek kórházba Covid-fertőzéssel. Azt tapasztaljuk, hogy sokkal több az a gyerek, aki érintett a fertőzésben, mint az elmúlt hullámok alatt volt, és a fertőzés a kisebb korosztályt is érinti. Az előző hullámban a sok megbetegedésből is kevesebb volt a kórházi eset, a kicsik között pedig nagyon kis számban fordult elő. Ehhez képest most már ők is kórházba kerülnek. Igaz tehát, hogy az előzőekhez képest sokkal több az érintett gyerek, és szélesebb korosztály az, amelyik kórházi ellátásra szorul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.