2021. március 12., péntek

FÉL ÉVE FOLYAMATOSAN BÁNTALMAZTAK A RENDŐRÖK HAJLÉKTALAN EMBEREKET MOHÁCSON, OMBUDSMANHOZ FORDULT AZ UTCAJOGÁSZ

MÉRCE
Szerző: CSENGEL KARINA
2021.03.11.


Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a Mohácsi Rendőrkapitányság járőrei két hajléktalan embert zaklattak, fenyegettek és vertek meg brutálisan az utcán februárban, amit szolgálati autójuk fedélzeti kamerája rögzített. Az egyik bántalmazott akkor a Blikknek arról számolt be, hogy a rendőrök elkezdték ütni a fejét és rugdosni a lábát, hiába könyörgött nekik, hogy hagyják abba, heccből tovább verték. „Az egyik elektromos sokkolóval próbált megbénítani, végül csőre töltötte a pisztolyát, és rám fogta” – mondta.

Mint arra az Utcajogász rámutat friss közleményében, az eset nem egyedi: miután a jogvédő szervezet önkéntes jogászainak sikerült felvenni a kapcsolatot az egyik érintett férfivel, kiderült, hogy a bántalmazást számos jogszerűtlen intézkedés előzte meg a rendőrök részéről.

A férfit az elmúlt fél évben több alkalommal fújták le paprika spray-vel és használtak vele szemben elektromos sokkolót. A sajtóban megjelent bántalmazás tehát csak a végpontja volt egy hosszabb ideje tartó folyamatnak.

A bántalmazott férfitől a Mohácsi Rendőrkapitányság vezetői személyesen kértek bocsánatot, az ügyben jelenleg a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség folytat nyomozást hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntettének gyanúja miatt a két rendőr ellen. Az Utcajogász ugyanakkor nem elégedett meg ennyivel, ezért panaszt tett az ombudsmannál is a jogszerűtlen rendőri intézkedések miatt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.