2021. március 8., hétfő

HOSSZÚ ÉVEKRE LENULLÁZHATJÁK A BALATONT, EDDIGI FORMÁJÁBAN MEGSZŰNIK A POSZT PÉCSETT

ORSZÁGSZERTE BLOG / ÁTLÁTSZÓ VIDÉKI LAPSZEMLE
Szerző: KATUS ESZTER
2021.03.07.


Balatontipp.hu: Tudósok és civilek próbálják megvédeni a Balatont a Vízügy tervezett megaprojektjétől


Akár hosszú évekre lenullázhatják a Balatont az Országos Vízügyi Főigazgatóság tó védelmében hirdetett partfal emelő megaprogramjával és az annak indokául szolgáló vízszintemeléssel, derül ki azokból véleményekből, amiket a terv virtuális közmeghallgatására küldtek be civilek és a témával foglalkozó kutatók. A hozzászólók között van a Tihanyi Limnológiai Intézet, Istvánovics Vera, az MTA-BME Vízgazdálkodási Kutatócsoport tudományos tanácsadója, Honti Márk, a kutatócsoport tudományos főmunkatársa, több civil szervezet és magánszemély – adta hírül a Balatontipp.hu.

SzabadPécs.hu: Vidnyánszkyék nem akarnak POSZT-ot, Pécs azonban újraépítené és visszahozná a régi fesztiválhangulatot

Eddigi formájában megszűnik a Pécsi Országos Színházi Találkozó, vagyis a POSZT. Vidnányszkyék már évekkel korábban is támadták, kritizálták a POSZT-ot, ami az utóbbi években valóban kifulladni látszott. Ugyanakkor egyes, s köztük visszafogott szakmai vélemények is szóltak arról, hogy éppen az MTT és Vidnyászkyék miatt romlott el valami a POSZT-tal kapcsolatban, lett egyre inkább széthúzás Pécsett is. Az ezzel kapcsolatos sajtóhírekre regálva a pécsi önkormányzat közleményt adott ki, amelyben leszögezték, Pécs önállóan folytatja színházfesztiválja megszervezését – írta meg a portál.

Debreciner: Úgy tűnik, valóban soron kívül oltották be a Debreceni Egyetem kancelláriájának dolgozóit

A portál úgy értesült, hogy beoltották a Debreceni Egyetem kancelláriájának dolgozóit, miközben az oltási rendben a felsőoktatásban dolgozókat nem sorolták előre, emiatt nem kaptak vakcinát a személyes jelenlét mellett zajló gyógyszerészképzés egyes – nem a Gyógyszerésztudományi Karhoz tartozó – oktatói sem. Az információt több, névtelenséget kérő olvasó is megerősítette. Szerintük a kancellária a soron kívüli oltás ügyében arra hivatkozott, hogy a munkájuk részeként kapcsolatba léphetnek koronavírus-fertőzöttekkel is, mivel az egyetemhez tartozik a város két kórháza, a Klinikai Központ és a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház is. Az egyetem nem cáfolta a lap értesüléseit, az Operatív Törzs pedig nem reagált a megkeresésükre.

7300.hu: Komlói média: egyszerre gondolta meg magát az összes fideszes képviselő

Hogy egyénileg vagy összehangoltan döntenek-e egyes kérdésekben a pártok képviselői, jól mutatja az eset, ami a napokban zajlott le Komlón – mutatott rá a komlói portál. A médiapályázat kapcsán ugyanis először mindegyik fideszes képviselő ugyanazt a verziót támogatta az előterjesztésből, majd pár nap múlva, ugyanazon a napon, néhány perc különbséggel mégis mindannyian meggondolták magukat. Minderről a város honlapján nyilvánosságra hozott emailek árulkodtak.

Makói Csípős: Az újabb korlátozások miatt hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental

A makói gumigyárban a napokban kezdtek határozatlan idejű sztrájkba a dolgozók, akik a korábban felbontott kollektív szerződésük visszaállítását követelték. Az érintettek tavaly decemberig folytattak – megszakításokkal – tárgyalásokat, de nem tudtak egyezségre jutni – emlékeztetett a portál. A Makói Gumiipari Szakszervezet ezért szervezett előbb kétórás figyelmeztető sztrájkot, később 8, majd 24 órás munkabeszüntetést. A sztrájkolók többek között a korlátlanul elrendelhető túlórák és a 10 évnél régebb óta a cégnél dolgozók pluszjuttatásainak elvétele ellen küzdöttek. A Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. végül – a március 8-tól kezdődő országos korlátozásokra hivatkozva – felajánlotta a korábbi kollektív szerződés visszaállítását határozott időre, 2021. év végéig, az “így helyreállítandó munkabéke mellett” pedig 2021. december 31- ig mindhárom szakszervezet bevonásával megkötnék az új kollektív szerződést is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.