2021. március 23., kedd

KATASZTRÓFAHELYZETBEN AZ ORSZÁG, A HELYZET SOKKAL SÚLYOSABB, MINT AMILYENNEK LÁTSZIK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.03.22.


Még most sem fogta fel Magyarország, mit jelent, hogy a népességarányos halálozási szám a világon itt a legmagasabb. A kormányzati kommunikáció hazugságai miatt a magyarok nem vették elég komolyan a vírus terjedését és veszélyességét, a kormányzati intézkedések is elkésettek, lassúak és elégtelenek voltak, ahogyan most sem tükrözik a helyzet súlyosságát. Magyarország úgy világelső, hogy közben máshol már mennek lefelé a számok, míg Magyarországon még emelkednek és a harmadik hullám nem érte el a csúcspontját. A kórházakban leálltak a műtők, önkénteseket toboroznak, mint egy háborúban.

Eközben a katasztrófa elsőszámú felelőse, a magyar védekezés sikereinek kovácsa, családügyi szervezetekkel tölti a drága időt, olyan hülyeségekről tárgyalva, hogyan indítsák majd újra a klubéletet, a sportot, a szakköröket, a nyári táborokat, mintha az nem indulna be magától is, ha lehet. Eközben az Országos Kórházi Főigazgatóság önkénteseket keres, egészségügyi tanulókat és olyanokat, akik a zseni “kormány” egészségpolitikájának köszönhetően elhagyták a pályát. Mindenkit, aki egy kicsit is ért az egészségügyhöz. Jöhet vissza önkénteskedni Sándor Mária, a “fekete ruhás nővér”.

Ilyen felhívások – fogalmazzák is meg bármily óvatosan – háborúban és katasztrófahelyzetben fogalmazódnak meg. A magas halálozási szám mutatja a magyar közállapotokat és azok egészségre gyakorolt hatását is. Az emberek fizikailag és mentálisan kimerültek, túlhajszoltak. A tíz éve zajló őrület, a propaganda hazugságai, a kormányzati szinten megvalósuló rosszindulat, gonoszság, uszítás és gyűlöletkeltés hatására az emberek lerobbantak, az ellenállóképességük leromlott. Egyes adatok szerint Magyarországon a fertőzöttek 10 százaléka meghal, ami ötszöröse egy normálisan működő ország átlagának.

A Magyar Orvosi Kamara, amely még így is óvatos és próbál nem konfrontálni a rezsimmel, drámai hangú közleményt adott ki. Azt írják, hogy “a baj nagy, és ha nem vigyázunk, még nagyobb lesz”. Mint írják, “a kórházi osztályok túlnyomó része már COVID-osztály, az intenzív osztályok sokszoros terhelés alatt vannak, a műtők leálltak, az ott lévő lélegeztetőgépeken is már COVID-betegek küzdenek az életükért. A vezényelhető egészségügyi dolgozók elfogytak, a kórházak önkénteseket keresnek a kórházi munka segítésére”.

Ebben a helyzetben sürgős kormányzati intézkedésekre lenne szükség, de a rezsim még most is azzal van elfoglalva, hogy hazudik, tagadja a tényeket és hamisítja az adatokat. Ezzel megtéveszti a polgárokat és elmulasztja a szembenézést a valós helyzettel. Sokkal drámaibb megoldásokra lenne szükség. A Magyar Orvosi Kamara próbálja helyettesíteni az alkalmatlan miniszterelnököt. Fokozott óvatosságra, távolságtartásra és maszkviselésre hív fel, és javasolja a bevásárlóközpontok, plázák bezárását...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.