2021. március 27., szombat

MEGROHAMOZTÁK A SEMMELWEIS EGYETEM OLTÓPONTJAIT A KISMAMÁK, OLYAN NŐKET IS BEOLTOTTAK, AKIK SEHOGY NEM IGAZOLTÁK KISMAMASÁGUKAT

TELEX
Szerző: MUNK VERONIKA
2021.03.27.


Hatalmas a sor alakult ki szombaton a Semmelweis Egyetem és a Rókus kórház oltópontjainál, miután reggel kiadtak egy közleményt, hogy a Semmelweis Egyetem szombattól extra oltópontot alakít ki a terhes nőknek és szoptatós anyáknak, ahol dr. Merkely Béla rektor utasítása szerint soron kívül kapják meg a vakcinát. Az egyetem közleménye szerint ezer nőt oltottak be egy nap alatt.

Pénteken született a határozat, hogy előre lehet venni az oltási rendben a kismamákat. Az egyetem egyedüliként az országban rendkívül proaktívan, extra gyorsan lépett, már szombaton kora reggel munkába álltak munkatársaik, hogy a kismamákat beoltsák. Eredetileg azokat oltották volna, akik háziorvosuktól vagy nőgyógyászuktól beutalót kapnak.

De hiába kommunikálta az egyetem minden csatornáján egyértelműen, hogy csak a már regisztrált, beutalóval érkező kismamákat és a Semmelweis Egyetemen kezelt kismamákat oltják, mégis sok százan beálltak az egyre fejlődő sorba az oltópont előtt.

Így aztán az egyetemi oltópont áldozatos munkatársai úgy döntöttek, szombaton nem küldik el a jogalap nélkül érkezőket, és beoltottak mindenkit, aki érkezett, azt is, aki figyelmen kívül hagyta egyértelmű kérésüket.

Vasárnap ez már nem így lesz. Az egyetem szombat késő délutáni közleménye szerint vasárnaptól

- a szoptatós nőket nem fogadják,

- csak a várandósokat oltják, és közülük is csak azokat, akik regisztráltak oltásra, van beutalójuk, plusz terhesgondozási kiskönyvük is.

Szombaton viszont a helyszínen tartózkodó kollégáink nem találkoztak olyan – az oltópontról már kifelé érkező – kismamával, akitől bármilyen háziorvosi beutalót kértek volna az oltóponton az oltás előtt. Volt, akinél ott volt a várandósságnál kötelező terheskönyve, vagy a gyerek oltási könyve, másoknál az sem – de ők is megkapták szombaton a Pfizer vakcinát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.