2021. március 5., péntek

MÉSZÁROS LŐRINC TESTVÉRÉNEK CÉGE 2,5 MILLIÁRDÉRT FEJLESZTHETI A LILLAFÜREDI ÁLLAMI ERDEI VASUTAT

ORSZÁGSZERTE BLOG / ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2021.03.05.


Behúzta a Lillafüredi Állami Erdei Vasút fejlesztésének kivitelezésére kiírt állami tendert a Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft., Mészáros János cége. Mészáros Lőrinc testvérének vállalkozása adta a legkedvezőbb ajánlatot, így a többi pályázatot érdemben nem is vizsgálták. A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű projektté nyilvánította a beruházást. Mészáros János több társaságban is érdekelt, és ezek mindegyike számos állami közbeszerzést nyert az elmúlt években, több mint 7 milliárd forint értékben.


Mélyépítési beruházások kivitelezésére írt ki közbeszerzési eljárást az Északerdő Erdőgazdasági Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2020 szeptemberében. A munkálatokra nyolc ajánlattevő jelentkezett, az eredmény pénteken jelent meg az uniós közbeszerzési értesítőben.

Ez alapján a „LÁEV mélyépítési beruházások kivitelezése 2” elnevezésű projektért a Híd-Tám Hídépítési Fővállalkozó, Tanácsadó és Szolgáltató Kft. felel nettó 2 569 730 064 forintért. Bár a Híd-Tám az eredetileg becsült értéknél (2 550 000 000 Ft) drágább ajánlatott adott, még így is a herceghalmi cég vállalta legolcsóbban a munkát.

Az Ajánlatkérő ezért a többi pályázatot érdemben nem is vizsgálta, és 19 730 064 forinttal megemelte a rendelkezésre álló fedezet mértékét a szerződés megkötése érdekében.

A Híd-Tám feladata lesz „a Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) fejlesztése tárgyú projekt megvalósítására irányuló mélyépítési beruházások kivitelezése a részletes tervdokumentációnak és műszaki leírásnak megfelelően”.

Ennek része többek között:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.