2021. március 26., péntek

ORBÁN: ÁPRILIS 19-ÉN NYITHATNAK AZ ISKOLÁK

TELEX
Szerzők: PINTÉR LUCA, BÍRÓ MARIANNA, NYILAS GERGELY
2021.03.26.


Orbán Viktor péntek reggel szokásos rádiónyilatkozatát adta. Eszerint az iskolák április 19-én nyithatnak – ehhez április 10-ig be kell oltani még 82 ezer pedagógust. A kijárási tilalom kezdete este 8-ról hamarosan kitolódhat este 10-re, a boltok este 9-ig lehetnek nyitva a tervek szerint. Azonnali újranyitásról Orbán szerint nem lehet beszélni, de „szabad nyarunk lesz.”


- 1,8 millió embert beoltottak, 600 ezren már a második oltást is megkapták.

- Az új fertőzöttek számáról Orbán nem beszélt, bár elismerte, hogy a számok aggasztóak, viszont szerinte máshol még rosszabbak.

- Optimistán nyilatkozott a felkészültségről, a tartalék lélegeztetőgépek számáról és a kórházak hősies küzdelméről.

Brüsszelt kritizálta, szerinte hiba volt, hogy az országok nem egyenként tárgyaltak inkább a vakcinabeszerzésekről – miközben valójában nyugati vakcinából több van, mint keletiből – oroszból és kínaiból -, azok száma májusra érheti el a nyugatit.

Orbán Viktor optimistán nyilatkozott, Brüsszelt kritizálta, a keleti beszerzést dicsérte. Szerinte Magyarországon aggasztóak a számok most „nem az a kérdés, mikor érjük el a csúcsot, hanem hogy mikor indulunk lefelé”, de másoknál még rosszabbak. Magyarországon szerinte nyárra már kevés korlátozás lehet érvényben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.