2021. március 14., vasárnap

ORBÁN: A JÖVŐ HÉT LESZ A JÁRVÁNY LEGNEHEZEBB HETE

TELEX
Szerzők: NÉMET TAMÁS, SZALMA BAKSI FERENC
2021.03.14.


Orbán Viktor vasárnap reggel interjút adott a Kossuth rádióban, ahol a járvány kezelésének helyzetéről is beszélt. Elmondta, 13 millió embernek elég nyugati vakcinát rendelt a kormány, és mivel „láttam már novemberben hogy baj lesz”, rendeltünk 3,5 millió embernek elegendő keleti vakcinát is. Hozzátette, az orosz és a kínai nagyjából időben érkezik, sőt a kínai néha még hamarabb is, a nyugati pedig vagy nem érkezik, vagy csak nagyon lassan.

A 16 és fél millió emberre elegendő megrendelt vakcina oka: arra is föl kellett készülni, hátha a határon túl nem lesz elég vakcina, de minden magyart be kell oltani.

„Mi magyarok kezdünk kiegyenesedni, 3 millió fölé ment a regisztrálók száma” – fogalmazott a miniszterelnök, és az újonnan regisztráltak között nagy arányban vannak a 60 év felettiek.

Arról is beszélt, azt a kérdést kellett megoldani, hogy a regisztrálás idősorrendjében oltunk kortól függetlenül, vagy a később regisztráló időseket a fiatalok elé engedjük. Végül az utóbbit választották:

a később regisztráló idősebbeket előre veszik a sorrendben.

A kórházi ágyakat illetően Orbán azt mondta, ma megy meghallgatni a kórház-igazgatókat, mennyire készültek fel a következő hétre,

ami várhatóan a legnehezebb hét lesz.

„A hajnal előtti legsötétebb pillanatait éljük át” – fogalmazott Orbán, aki szerint megvagyunk, nem kell külföldről kérni segítséget kórházi ellátásban, sőt, mi fogunk tudni segíteni másoknak...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.