2021. március 22., hétfő

REMÉNYTELEN HELYZETBE HOZTA A ZÁRÁS A KISKERESKEDŐKET

MAGYAR NARANCS
Szerző: TÓTH ANDRÁS
2021.03.22.


Üzleteik mielőbbi nyitását sürgetik a kiskereskedők és más kisvállalkozók, akik a járványügyi intézkedések miatt kényszerültek bezárni, ezátal elestek jövedelmüktől.

Egyre több, különböző iparágban dolgozó kisvállalkozó háborog azért, mert üzletüket zárva kell tartani, támogatást nem kapnak az államtól, így megélhetésük került veszélybe. A múlt héten a Magyar Szolárium Egyesület kért segítséget Gulyás Gergelytől, de lapunk írt arról is, hogy nehéz helyzetbe kerültek az önfoglalkoztató egyéni vállalkozók (iskolai büfések, falusi kiskocsmát működtetők), a bértámogatást csak több hónapos késéssel megkapott vendéglátósokról nem is beszélve.

Nyitást szeretnének a kiskereskedők

Egy szolnoki divatáru-kereskedő felhívást tett közzé egy Facebook-csoportban. Azt írta, "nem tudom, vajon a kormány ezzel a lezárással direkt módon akarja-e tönkretenni a magyar kisvállalkozók nagy részét, vagy csak egyszerűen a kompetencia hiánya miatt hoztak egy ennyire abszurd és kettős mércét alkalmazó intézkedést. Konkrétan a legnagyobb baj ezzel - és most sok tízezer kényszerbezárt kisvállalkozás nevében is írok -, hogy alapból most is a multik érdekeit szolgálja az intézkedés!" - írta a vállalkozó. Szerinte ugyanis a nyitva tartó multiknál az élelmiszereken kívül továbbra is minden megvásárolható, ráadásul ezekben az üzletekben egyszerre több száz ember is tartózkodhat, nem úgy, mint egy kis boltban. "Akkor hol is van nagyobb fertőzésveszély?" - tette fel a kérdést. Példaként megemlíti, hogy Görögországban a nyitva tartó szupermarketekben le vannak takarva az úgynevezett non-food termékek, hogy az üzletláncok ne juthassanak igazságtalan versenyelőnyhöz...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.