2021. március 5., péntek

RENDSZERSZINTŰ TECHNIKAI PROBLÉMÁK MIATT IDEIGLENESEN LEÁLLÍTOTTÁK A TÖMEGES OLTÁST

TELEX
Szerző: FÁBIÁN TAMÁS
2021.03.05.


Orbán Viktor pénteki rádióinterjújának legfontosabb részeként a miniszterelnök közölte, hogy problémák vannak a tömeges oltással. A gond nem az oltóanyagokkal függ össze, hanem technikai kérdésekkel.

Eddig az volt a menetrend, hogy a háziorvos ismerte a betegeit, akik közül személyesen hívta be a regisztráltakat. Most azonban tömegesen oltanak, és „át kell állni az adatalapú oltásra”, viszont az adatalapú oltásnál „ha az adatok nem stimmelnek, akkor sajnos semmi nem stimmel” – mondta Orbán.

Emiatt fordul elő az olvasói jelzések szerint is jelentős számban (korábbi cikkünk erről), hogy olyan embereket hívnak be, akiket már beoltottak, vagy olyan helyre hívnak be valakit, ami nagyon távol esik a lakóhelyétől.

A problémák miatt Orbán jelentette:

„az egész rendszert meg kellett állítani, ma reggel ezt el is döntöttük, és az adatokat fölül kell vizsgálni”.

Hogy pontosan mit jelent az, hogy az egész rendszert megállítják, mi van azokkal, akik kaptak behívót, egyelőre nem egyértelmű, ennek részleteiről nem beszélt a miniszterelnök.

Néhány perccel ezek után jelent meg a hír a kormányzati koronavírus-oldalon, amely szerint átmenetileg le is állították az épp csak meghirdetett tömeges oltást. „Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk” – írták.

A helyzet ugyanakkor bizonytalan, ugyanis idézett, a hétvégi oltás elmaradásáról szóló bekezdést néhány perccel a tájékoztatás megjelenése után gyorsan le is törölték...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.