2021. március 15., hétfő

SZLAZSÁNSZKY-ÜGY: VAN-E ELSZÁMOLNI VALÓJA A NYILAS CSALÁDOKNAK A ZSIDÓSÁG FELÉ?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.03.15.


Zoltán Gábor 2016-ban megjelent Orgia című dokumentumregénye a magyar történelem egyik kevésbé tárgyalt eseményét mutatja be, soha nem látott alapossággal és naturalizmussal, a maga valójában. Ezért a magyar önismeret egyik legfontosabb könyve lehetne, ha a magyar közélet foglalkozna vele, és következményei lennének. A magyar köznyelvben “nyilas rémuralomként” emlegetett időszak valóságos képe az, ami megrendítő: az embertelenségnek, férfiak, nők, gyerekek értelmetlen, öncélú kínzásának, megerőszakolásának, meggyilkolásának olyan pokla tárul elénk, amit nem ismer a magyar közvélemény.

A tizenkettedik kerületi nyilasok rémtettei emberiség elleni bűncselekmények, a legszörnyűbb népirtásokkal vetekednek. A művet jelentős visszhangja ellenére nem kísérte szembenézés, társadalmi öntisztulás. Elmaradt a katarzis. Zoltán Gábor a poklot mutatta meg, az emberben lakozó állatot, és a magyar népnek olyan arcát, amellyel szembe kell nézni ahhoz, hogy megértse: akár észrevétlenül süllyedhet az emberi létezés legmélyebb mocskába, s ezt fel kell dolgoznia, hogy soha ne ismételje meg. A valóság Zoltán Gábor Szomszéd (Orgia előtt és után) című könyvéből és az említett Orgia című regényéből tárul elénk.

A szerző saját nevükön szerepeltette a szörnyetegeket, akik ezeket a leírhatatlan borzalmakat, gyilkosságokat elkövették. Tudható, kik tették, akiknek itt élnek a leszármazottai, akik úgy tesznek, mintha semmi nem történt volna. Itt vannak az áldozatok leszármazottai is, akiket soha nem követtek meg, akik előtt soha senki nem borult le zokogva, nem kért bocsánatot, nem adott elégtételt, vagy még mindig a családjuk evőkészletét használják a nyilas leszármazottak és utódok. Mindenre megvannak az önfelmentő magyarázatok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.