2021. március 22., hétfő

VISSZAÉL A KORMÁNY A HÁZIORVOSI RENDSZER HUMÁN ERŐFORRÁSAIVAL

HÍRKLIKK
Szerző: SEBES GYÖRGY
2021.03.22.


Egy háziorvos több mint két hónap alatt a hozzá tartozó páciensek mintegy húsz százalékát tudta beoltani. Sokkal többre is képes lenne, ha megkapná hozzá a megfelelő mennyiségű vakcinát, valamint a jelentkezők listáját. Csakhogy ezen a területen is káosz uralkodik. A gyakran emlegetett oltási tervvel pedig a Hírklikknek nyilatkozó Komáromi Zoltán sem találkozott.


Lassan már ott tartunk, hogy mindenkinek van egy története az „oltakozásról”. A Hírklikk egyik olvasója azt mesélte, hogy sikerült megkapnia a kínai vakcinát. Mégpedig úgy, hogy sokáig semmiféle értesítés nem érkezett, mikor és hol számíthat az oltásra. Emiatt egy szép napon felhívta a háziorvosát, aki azt mondta, ha megfelel neki a kínai, akkor akár azonnal mehet érte és beoltja. Egy másik történet arról szól, hogy az egyik háziorvos értesítette a páciensét, valaki lemondta az oltást, helyette elmehet az oltópontra. Az illető így is tett, de a kórházból hazaküldték, miután az ő neve nem szerepelt a listán, csak azé, aki elállt tőle. És sorolhatnánk még a különféle eseteket.

Mindez a rendszerből következik, káosz van – összegezte az eddigi tapasztalatokat Komáromi Zoltán háziorvos, aki közvetlen közelről láthatja, hogy a kormányzati sikerpropaganda mekkora fejetlenséget igyekszik elfedni. Mint mondta, neki két-három órát szinte minden nap elvesz a munkaidejéből, hogy megpróbál rendet teremteni az adminisztrációban. Küldenek ugyanis egy listát azokról, akiket központilag kijelölnek az oltásra, de ebben olyanok nevei is szerepelnek, akik már kaptak vakcinát, vagy esetleg időközben meghaltak. Az is rapszodikus, hogy kiket kellene oltópontra küldenie és kiknek adhatja be ő maga a vakcinát. Szavai szerint visszaélnek a háziorvosi rendszer humán erőforrásaival. Hozzátette, ha több oltóanyagot juttatnának el hozzá, több embert is be tudna oltani naponta, de főleg az lenne hasznos, ha rájuk bíznák a szervezést...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.