2021. április 25., vasárnap

A KLASSZIKUS MANIPULÁCIÓ MINŐSÍTETT ESETE

KOLOZSVÁRI SZALONNA
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.04.25.


Ennél manipulatívabb, félrevezetőbb, igénytelenebb, aljasabb fércművet már aligha fog ma szembefújni a szél, le is mentettem, nehogy eltűnjön, mint megannyi aranyóra vagy alkotmányos költség. Már biztos sokan találkoztak vele, a Magyarországa Kormánya nevű Facebook-oldal tette közzé az alább látható, műfajilag nehezen kategorizálható izét, ezzel a kísérőszöveggel:

A baloldali politikai erők többféle módon folytatják oltásellenes kampányukat. Ennek egyik formája az, hogy kétségbe vonják egyes vakcinatípusok hatékonyságát. Ezért a kormány nyilvánosságra hozza az oltások utáni fertőzési és halálozási adatokat. Ezekből az adatokból jól látható, hogy minden Magyarországon használt vakcina hatékony és erős védelmet nyújt a fertőzés ellen. Mindenkit arra kérünk, hogy éljen az oltás lehetőségével. Az oltás életet ment.

Ez itt egy tudományos igényességű, az oltakozás előtt álló embereket nagykorúnak tekintő táblázat (nevezzük táblázatnak) arról, hogy a kormány saját becsületszava szerint hányan fertőződtek meg és hányan haltak meg a második oltás után. Aki nem hitte el Gulyás Gergelynek, hogy „a Sinopharm jobb, mint a Pfizer, és a Szputnyik a legjobb”, annak tessék, itt van a „bizonyíték”:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.