2021. április 29., csütörtök

A PFIZERT AHOGY JÖN, ADJÁK IS BE, A KELETI VAKCINÁK NAGY RÉSZE MÉG GAZDÁRA VÁR - HETI VAKCINAÖSSZEGZŐ

24.HU
Szerző: MOLNÁR DÁVID
2021.04.29.


Hiába érkezett kevesebb orosz vakcina, mint kínai, a Szputnyik V-ből mégis többet adtak be múlt vasárnapig. Heti vakcinaösszegző.


Magyarországon hat vakcinát engedélyeztek, ezek közül továbbra is öttel zajlik az oltás. 28 ezer Janssen még mindig a raktárban vár a sorára, pedig a héten újabb szállítmány jöhet, és több európai országban már használják is. Három védőoltásból már egymillió adagnál is több érkezett hazánkba, de ezeket eltérő arányban sikerült beadni. Ábránkat az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ honlapján található statisztikából készítettük, és heti bontásban láthatóak rajta (április 25-ével bezárólag) az egyes vakcinákból leszállított mennyiségek, illetve az azokból beadott dózisok száma. A két egyazon színű vonal közötti szürkére színezett rész mutatja, hogy az adott oltóanyagból a héten hány olyan adag volt, ami bár megérkezett, mégsem adták be senkinek.

- Pfizerből már közel 2,2 millió érkezett, és szinte az összeset be is adták.

- A múlt szombati szállítmánnyal együtt már 1,7 millió dózis Sinopharmhoz jutott hazánk, ebből alig kicsivel több mint egymilliót oltottak el múlt vasárnapig, most főként ezzel zajlik a tömeges oltás, szerdáig a kínai vakcinára lehetett online időpontot foglalni.

- Kisebbre nyílik az olló a pirossal jelzett orosz Szputnyik V esetében: az 1,3 millióból 1,1 milliót már felhasználtak.

- AstraZenecából eddig 767 ezer dózis érkezett Magyarországra, a nagy részét (660 ezret) már be is adták, de a héten ebből is nagyobb mennyiség jön, így már erre is bárki kérhet időpontot oltópontra.

- A lilával jelzett Modernából alig 300 ezer érkezett, és ezt kevés kivétellel el is oltották...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.