2021. április 22., csütörtök

CIVIL KURÁZSI

REZEDA VILÁGA BLOG
Szerző: Rezeda
2021.04.22.


Pártunk és Kormányunk (a továbbiakban P&K) visszavonja a civiltörvényt, mivel az jogilag nem passzolt az Unió normáihoz. Így ezen a ponton meg is kérdezhetnénk az ez ügyben rendszeresen sivalkodó Varga Juditot, rámutathatnánk, íme a norma egy szeletkéje, amit annyira hiányolt, de láthatná az egész nagy tortát is, csak ilyen incselkedéshez most kedvünk nincsen. Mert P&K ugyan eredeti formájában megszüntetni készül a jogsértő passzusokat, hogy az Unió száját befogja, de olyan kitételek kerülnek az újba, amelyekben köszönet nincsen. Ám még mielőtt ezeken merengenénk, fel kell tenni ugyanazt a kérdést, mint tegnap a CÖF nemzeti ünnepes óhajtozása okán, hogy miért éppen most, ebben a pillanatban és sürgősen.

Egy éve mondta ki ugyanis az EU bírósága, hogy a civiltörvényük nem passzol az uniós joghoz, viszont semmi sem történt. Most azonban, hogy közeledik az uniós pénzosztás, illetve az is lengedez a levegőben, hogy elzáródnak a pénzcsapok, lépni kellett. Miből lehetne lopni, ha az Unió nem utalna, ugye. A dolgok ennyire egyszerűek, viszont P&K ügyelt arra, hogy a kecske is jól lakjon és a káposzta is megmaradjon, mert abban a módosításban, amit azért eszközöltek a törvényen, hogy az Unió befogja a pofáját, egyáltalán nincsen köszönet. Semmilyen sem. Mert ugyanis egy oldalról lazítottak, egy másikon viszont akkorát csavartak, hogy a civil szervezetek épp fulladoznak vagy fulladozni fognak, ha ez nem lenne ordas képzavar, viszont nagyon kifejező.

Megszünteti a P&K a nyilvántartásbavételi, bejelentési és közzétételi kötelezettségeket, ugyanakkor viszont húszmillió forintos mérlegfőösszeg fölött majdnem minden szervezetről az Állami Számvevőszék készít évente jelentést. Ismerjük az ÁSZ-t, ami szervezet a P&K ökle, ráadásul olyan jogkörökkel, amelyek ellen apelláta nincsen. Ha az ÁSZ-nak azt mondja a P&K, szóval a kedves vezető, hogy dögöleszd meg ezt meg azt, mert nem tetszik a képe, az bizony meg is dögöleszti, de úgy, hogy még rúgkapálni is fölösleges. Ez a húszmillió forintos mérlegfőösszeg is beszédes, ez arra szolgál, hogy mindenkit szorongatni lehessen. Ugyanakkor gyalázatos is, hiszen a galeri tagjai egy hétvége alatt eljachtoznak ennyi közpénzt, amit viszont nem vizsgál senki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.