2021. április 16., péntek

EGYETLEN DOLGOZÓVAL TÍZSZEREZTE BEVÉTELÉT A KÍNAI VAKCINÁT BESZERZŐ CÉG

MFOR.HU
Szerző: SZÉKELY SAROLTA
2021.04.15.


Feltételezhetően az év eleji tulajdonosváltás is közrejátszhatott abban, hogy a cég, melyre a kormány a kínai vakcinák beszerzésére szerződött, jóval idő előtt leadta 2020-as éves beszámolóját.

A nyilvánosságra hozott vakcinaszerződésekből derült ki közel két hónappal ezelőtt, hogy a kínai oltóanyag beszerzésében egy közvetítőcég is szerepet kapott. A Danubia Pharma Kft. főtevékenységét tekintve szakavatott piaci szereplőnek tűnik, gyógyszer, gyógyászati termékek nagykereskedelmével foglalkozik.

A cég az elmúlt években egyre gyengébb számokat produkált: míg 2015-ben még 1,6 milliárdos árbevételt könyvelhetett el, addig 2019-ben már csak 362 milliósat, ami alig haladja meg az előző évi 358,4 millió forintot. Aztán jött a 2020-as év, amikor hirtelen a cég minden idők legjobb üzleti évét hozta össze a fennállása óta.

Az Igazságügyi Minisztérium honlapján elérhető éves beszámoló szerint 2020-ban majdnem 10-szer több árbevételhez jutott a Danubia Pharma, 3,4 milliárd forinthoz az előző évi 362 millió után. A látványos növekedés nem a belföldi értékesítésnek köszönhető, hanem a külföldi piacoknak - derül ki a kiegészítő mellékletből. Míg a belföldi értékesítésből származó bevételek alakulása az előző évek tendenciáját követve tovább csökkent, 287 millióra 362-ről, addig a jelek szerint zsíros szerződéssel kecsegtető külföldi partnerrel sikerült megállapodnia a Danubia Pharmának. A 2019-es nulla forint után a 2020-as bevételeinek zöme külföldön értékesített termékek árbevétele; 3,1 milliárd forintot könyveltek el ilyen tevékenység nyomán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.