2021. április 17., szombat

ÉPÜL A SZÉP JÖVŐ

444.HU
Szerző: SÁROSI PÉTER
2021.04.17.


...puhítás. Masszírozás. Szisztematikusan. Tudatosan. Tolják egyre kijjebb a tűréshatárunkat. A politikai komfortzónánkat. Vajon ez még belefér? Kísérletezgetnek. Ezt is le lehet még tolni a torkukon?Készítik elő a szép új világot. Az utat, amelynek a végén mi leszünk itt Európában a kínai totalitárius diktatúra bezzegországa. Előretolt bázisa. Hírszerzési központja. Foot in the door, ahogy az angol mondja.

Közben már épül a csilliárdos belgrádi vasút. És készítik elő a kínai rezsim propaganda-egyetemének alapkőletételét, a tervezett ferencvárosi diákváros rovására. A nemzetközileg legelismertebb magánegyetemünk, a CEU elüldözése után lesz nekünk most Fudan Egyetemünk - 450 milliárdos kínai hitelből.

Persze aki elhiszi, hogy egy olyan egyetem, amelynek az alapdokumentumaiból kivették a tanszabadságot és a párt iránti lojalitással helyettesítették, a magyar nemzeti érdekek és nem a kínai birodalmi érdekek jegyében épül - annak a kínai nagykövet mézédes hazugságokból szőtt publicisztikája sem fogja felnyitni a szemét. Talán még helyeslően bólogat is: “lám, mégis milyen jelentős nemzet vagyunk, erős vezetővel, még a kínaiak is milyen komolyan vesznek minket, és olvassák Petőfit.”

És nem látja majd, amikor a kínai rezsim itteni helytartója cinikusan a markába röhög.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.