2021. április 17., szombat

ORBÁN EZÚTTAL ENGEDETT A TÁRSADALMI NYOMÁSNAK

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.04.17.


„Ha igaznak vesszük Orbán kijelentését, miszerint ’május végére-júniusra kint vagyunk a vízből’, akkor a beismerése szerint most benne vagyunk; ha pedig azt is elfogadjuk, hogy a járvány csúcsánál tartunk, akkor még kevésbé érthető, hogy miért most nyitunk és kockáztatunk” – vezette tovább elméleti síkon a miniszterelnök gondolatmenetét Falus Ferenc. A korábbi országos tiszti főorvos szerint a Orbán 19-re lapot húzott a hétfőtől elhatározott enyhítéssel, „majd csak két hét múlva derül ki, hogy jó lapot húzott-e vagy rosszat”. Nem szakmai döntést hozott, hanem a társadalmi nyomásnak engedett, „de azért várjuk még meg, hogy mi lesz hétfőn, addig még változhat a helyzet”.


„Május végére, júniusra szerintem kint vagyunk a vízből” – mondta szokásos pénteki Kossuth Rédiós „interjújában” Orbán Viktor. „És mi is lesz júniusban?” – kérdezett vissza Falus Ferenc, amikor azt szerettük volna tőle megtudni, hogy egyetért-e a miniszterelnökkel? A szakember szerint ugyanis egyelőre ez a jóslás kategóriájába tartozik. Merthogy több tényezőtől is függ, hogy mi lesz május végén-június elején, hogyan alakul addig a járvány lefolyása.

Függ egyrészt attól, hogy megmarad-e az átoltottság növekedési üteme. Az első körben már beoltották a prioritási sorban élen járókat és azokat, akik minél előbb szerették volna megkapni az oltást. Most az a feladat, hogy meggyőzzék a lakosság fennmaradó részét, nem az oltáselleneseket, hanem az ingadozókat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.