2021. április 8., csütörtök

HAZUDOTT A MÉDIATANÁCS A KLUBRÁDIÓ BÍRÓSÁGI KERESETÉNEK TOVÁBBÍTÁSÁRÓL

MÉRCE
Szerző: FAZEKAS LÁZÁR BENJÁMIN
2021.04.08.


A Klubrádió még márciusban nyújtott be keresetett a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése ellen, miután a szerv elutasította a 92,9-es frekvenciáért egyedüliként induló rádió pályázatát. Az NMHH döntéseivel szembeni jogorvoslati kereseteket ugyan a Fővárosi Törvényszéknek kell címezni, de azokat az NMHH-hoz kell beadni, aki továbbítja a Törvényszék felé.

A Media1 megkeresésére már március végén azt mondta a Törvényszék, hogy hozzájuk nem érkezett be a Klubrádió jogorvoslati kérelme, azaz a Médiatanács nem továbbította azt nekik. Az NMHH akkor a lapnak azt nyilatkozta:

„Érkezett kereset a Klubrádiótól, amelyet a hatóság a jogszabályban előírt határidőn belül továbbított a bíróság részére.”

A Media1 újabb kérésére ekkor a Törvényszék ismét ellenőrizte a dokumentum beérkezését, amit ismételten nem találtak a rendszerükben – de a fokozódó médiaérdeklődésre reagálva a bíróság sajtóosztája bejelentette, amint beérkezik hozzájuk az irat, azt be fogják jelenteni. A lap ezért újabb kérdésekkel fordult a Médiatanácshoz, többször információt kérve arról, hogy pontosan mikor, milyen ügyiratszámon és postai vagy elektronikus úton továbbították a Klubrádió keresetét.

Az NMHH hosszú ideig figyelmen kívül hagyta a megkereséseket, azonban tegnap délután végre választ adtak, eszerint:

„a Klubrádió a részére rendelkezésre álló határidő legutolsó perceiben elektronikusan adta be a keresetét a hatósághoz, amelyet az elektronikusan, a jogszabályban előírt határidőn belül továbbít a bíróságra. A vonatkozó jogszabályi rendelkezés alapján 15 nap áll a hatóság rendelkezésére ahhoz, hogy a keresetet az ügy irataival, valamint a keresetre írt védirattal együtt megküldje a bíróságnak”.

A válasz megfogalmazásából egyértelműen kiderül: az NMHH még nem tett eleget a továbbítási kötelezettségének. Pedig korábban már azt állították, megtették azt.

A Klubrádió frekvenciáját időközben azonban odaítélték a Spirit FM-nek ideiglenes használatra, derül ki a Médiatanács keddi közleményéből...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.