2021. április 28., szerda

HOL VAN AZ ELLENZÉK EGY NAPPAL AZUTÁN, HOGY ORBÁN ELLOPTA A KÖZVAGYONT?

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.04.28.


Döbbenetes csend honol Magyarországon egy nappal azután, hogy megszületett az első törvény, amelyben Orbán törvényesítette a közvagyon ellopását és a magyar állam funkcióinak eltörlését. Az ország parlamenti és hivatalos ellenzékének fülsiketítő hallgatása mindent elmond arról, miért lehet Magyarországon megtenni bármit. A legnagyobb törvénytelenségeket, alkotmányellenes jogalkotást, a közvagyonnak ilyen arcátlan módon történő ellopását, az állam szerepének és funkciójának eltörlését, kiüresítését egy nap alatt tudomásul veszi az ellenzék. Megtörtént, elmúlt, az élet megy tovább.

Nem is értjük, Orbán miért hagy meg bármit és miért óvatoskodik ennyire. Mire várt tíz évig? Az első nap megtehette volna az egészet.

Mindez azért döbbenetes, mert a közvagyon és az állami funkciók lopakodó ellopása, hamis alapítványokba történő “kiszervezése” után az Orbán-rezsim megkezdte mindennek “lepapírozását” és törvényes látszatba csomagolását. Annyira azonban ismerhető Orbán bűnszervezetének működése, illetve látható a folyamat lényege, hogy ez nem áll meg itt, az állam és a közvagyon mostani törvényesített ellopását újabb törvények, újabb alapítványok és újabb állami funkciók megszüntetése követi. De az ellenzék már az első ilyen brutális alkotmányellenességet, törvénytelenséget is szó nélkül tudomásul veszi.

Az is botrány, hogy egy ilyen törvény megszavazásában részt vesznek, mert a szavazásban való részvétellel legitimálják a törvénytelenséget és a törvényesség hamis látszatát keltik. De az is botrány, hogy a közvagyon ezermilliárdos tételekben való kilopása, az állam szerepének, feladatainak és felelősségének kiüresítése és eltörlése után egy nappal az ellenzék napirendre tért a történtek felett. Egyetlen ellenzéki politikus hangját, szavát nem lehet hallani. Egy lépést nem tesznek azért, hogy az emberek megtudják és megértsék, mi történt.

Mindennek ettől kellene zengeni. Sajtótájékoztatók, nyilatkozatok, tiltakozások, tüntetések szervezése, az emberek azonnali utcára szólítása (ha teraszozni lehet, akkor tüntetni is). Felvilágosító cikkek, műsorok és szórólapok helyett néma csend, mintha mi sem történt volna. Ez az ellenzék akar választást nyerni? Erre az ellenzékre kell rábízni az országot? Ezekhez kell csatlakozni, és bennük bízni? Ezek az emberek azok, akik majd egy tollvonással megszüntetik a törvénytelen Orbán-rendszert, őrizetbe vetetik a felelősöket, alkotmányozó nemzetgyűlést állítanak fel? Ezeknek van napi feladatlistájuk a kormányzásuk első száz napjára? Akik egy ilyen esemény után másnap eltűnnek és a maszek dolgaikkal foglalkoznak?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.