2021. április 29., csütörtök

LÉGIUTASKÍSÉRŐKÉNT SVÁJCBAN: MUNKA A LEGENDÁK MÖGÖTT

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / CSILLA ENIKŐ
2021.04.29.


A "Miből élnek a magyarok Svájcban?" sorozat mostani részében Csilla Enikővel beszélgetett, aki a szerelme után költözött Svájcba és bár a szerelem elmúlt, az ország iránt érzett vonzalom nem. Így aztán maradt és légiutaskísérőként dolgozott.

„Hozzám ez a szakma mindig is közel állt, imádok repülni, ha valahová lehet vonattal menni meg repülővel is, én többnyire az utóbbit választom.

Néhány éve két svájci légitársasághoz is felvételiztem légiutaskísérő pozícióra, de akkor még csak fél éve éltem itt, a németem már kommunikációképes volt, de a középfokot még nem ütötte meg, emiatt pedig az állás sem lett az enyém.

A felsőfokú nyelvvizsga után valószínűleg nagyobb esélyem lett volna ismét labdába rúgni ezen a téren, de addigra már számomra anyagilag nagy visszalépés lett volna ez a munkakör, így sajnos kikerült a látókörömből.

Repülni az ember egyébként is szenvedélyből szokott, ahogy a barátaim mondják, mert ebből a szakmából nem gazdagszik meg az ember.

A nagyjából egymillió forintnyi svájci frank az alacsony fizetésekhez tartozik, ami nem azt jelenti, hogy nem lehet belőle kijönni, sokkal inkább azt, hogy kell hozzá egy második fizetés is, ha az ember családot tervez...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.