2021. április 2., péntek

LÉTREJÖTT AZ ÜZBÉG-MAGYAR BURGONYAKUTATÓ KÖZPONT, DŐL A KÖZPÉNZ VADÁSZATI PROGRAMOKRA

ÁTLÁTSZÓ / HETI LAPSZEMLE
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2021.04.01.


Telex: Orbán kezdeményezésére létrejött az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központ

Shavkat Mirziyoyev, Üzbegisztán elnöke, valamint Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke kezdeményezésére létrejött az Üzbég-Magyar Burgonyakutató Központ, tudatta a hírt Nagy István agrárminiszter a közösségi oldalán. Az Agrárminisztérium témában kiadott közleménye szerint Nagy István kiemelte: „a kenyér mellett a burgonya a másik igen fontos élelmiszer, amelynek nemcsak múltja, hanem jövője is van a térségben”.

24.hu: Százmilliárdokat adott a kormány a NER elitképzőjének, már látszik, hogy hová folyik tovább a pénz

A kormány hatalmas vagyonnal ruházta fel a Mathias Corvinus Collegiumot (MCC), amely Kárpát-medence-szerte nyújt az oktatást kiegészítő képzéseket az általános iskola felső tagozatától az egyetemig. Az MCC-t működtető Tihanyi Alapítvány megkapta a Richter- és Mol-részvények 10 százalékát, valamint a kollégium által használt gellérthegyi ingatlant is. A részvények értéke nagyságrendileg 280 milliárd forint körül van, az éves hozam 7–8 milliárd forint környékén várható. A költekezés is megindult: a plakátkampányos Balásy Gyula legalább 1,4 milliárdot szakít, de százmilliók mennek utazásra is.

Népszava: Szépen hízik a NER-gömböc – Mészárosé a kelet-magyarországi áramhálózat is


Adásvételi szerződést írt alá az Opus Energy Kft. és az E.ON Hungária Zrt. az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) százszázalékos részvénycsomagjáról – közölte szerdán az Opus, ami Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozik. A Titász az ország észak-keleti ötödén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében 18,7 ezer négyzetkilométeren üzemeltet 25,4 ezer kilométer villamosenergia-hálózatot. Rendszerük közel 400 településen több mint 760 ezer háztartás és üzleti vevő ellátását teszi lehetővé.

Mfor: Tízmilliárdok vándoroltak az éjjel a költségvetésben – sportra megint bőven jutott pénz


Közel 50 milliárd forintot rendezett át a költségvetésben egy kormányhatározat. Falvak helyett városok, vasútfejlesztés helyett vadászati-lovas és vallási rendezvények kapják a pénzt, és természetesen, újabb milliárdok gurulnak át sportcélokra. 16,3 milliárd forint a Magyar Falu Programból a Modern Városok Programba kerül át, de az alapon belüli átrendezéseknek köszönhetően sportlétesítmény-fejlesztések támogatására is jut újabb 862 millió forint.

444: Tíz tonna szarvasagancsból készíti el Szőke Gábor Miklós a vadászati világkiállítás „nemzet egységét szimbolizáló” kapuját

A Semjén Zsolt által megálmodott, elképesztő közpénzeket felemésztő Egy a Természettel elnevezésű kiállításhoz egy 16 méter magas, 20 méter széles kapu készül, amely a leírás szerint a magyar vadászok összefogását és a nemzet egységét szimbolizálja majd.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.