2021. április 13., kedd

MÁR OTT TART A PROPAGANDA, HOGY SOK EZER EMBER ÉLETÉT MENTETTÉK MEG, VILÁGREKORD HALÁLOZÁSI ADATOKKAL

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2021.04.12.


Az orbáni propagandában szó sincs arról, hogy Magyarország a lakosságarányos halálozási számokat tekintve tartósan világelső lett, hanem arról beszélnek, hány ezer ember életét mentették meg. A hazug propaganda a világ legnagyobb halálozási rátája mellett győzelmet hirdet. Kásler emberminiszter Magyarország egyik legnagyobb sikeréről beszél. Ebben nem vitatkoznánk, mert ez ugyan a világ legrosszabb teljesíménye, de az Orbán-rezsim legnagyobb sikere, mert minden más alulmúlja még ezt is. Magyarországon a lakosságarányos halálozási szám a világon a legnagyobb lett. Gratulálunk a példátlan sikerhez.

Ezt a számot egyszerűen nem kell, nem is lehet megmagyarázni, mert ez azt jelenti, hogy a százezer főre jutó halálozások számát összehasonlítva a világon sehol nem haltak meg annyian a járványban, mint az adott időszakban Magyarországon. Itt teljesített legrosszabbul a védekezés, annak ellenére, hogy az egészségügyi dolgozók minden tőlük telhetőt megtettek. Magyarországon mentették meg a legkevesebb ember életét az egész világon. Valóban egyedülálló siker.

Ez olyan statisztikai adat, amely védhetetlen. Ennek ellenére az orbáni propaganda nem erre keresi a magyarázatot, nem is veszik a fáradságot, hogy ezt megmagyarázzák. A propaganda azt szajkózza, hogy milyen sok ember életét mentették meg. Nem felelőtlen és alkalmatlan vezére van Magyarországnak, mert ennyien meghaltak, akik ha nem Magyarországon laknának, még ma is élnének. Hanem egy hős, egy zseni, aki azt állítja, hogy ezrek életét mentette meg. Mondjuk, eddig is tudhattuk volna, hogy aki él, az neki köszönheti az életét.

Orbán már akkor azt állította, hogy “sok ezer ember életét mentettük meg a keleti vakcinákkal”, amikor a keleti vakcinákkal beadott oltások nem is adhattak teljes védelmet. Nem beszélve arról, hogy nem is lehet tudni, hogy a kínai vakcina kinek, mikor, mekkora védelmet nyújt, mert azt Magyarországon senki nem vizsgálta meg, hogy az oltások hatására kiknél indult be az antitestképződés. Máshol viszont, mint a szomszédos Szerbiában vagy az Egyesült Arab Emírségekben, azt állapították meg, hogy ugyanezek a kínai vakcinák nem mindenkinél indították el az ellenreakciókat, amit a gyártó is elismert.

Hazugság tehát, hogy a keleti vakcinákkal sok ezer ember életét mentették meg, akik meghaltak volna, ha nincsenek keleti vakcinák. Ugyanis az EU-ból több Pfizer vakcina érkezett rövid idő múlva, mint ahány kínai vakcina. A szélhámos hazudozás csúcspontját az abszolút inkompetens Kásler jelenti, aki még azt is megmondta, hogy 3500 ember életét mentették meg 65 év felett. Ez azért abszurdum, mert nem lehet tudni, hányan fertőződtek volna meg, és azt sem lehet tudni, hogyan reagáltak volna a vakcinák abban az időszakban. Ezek fiktív számok, amelyek mögött semmiféle tudományos tény nem áll.

Közelebb kerülünk az igazsághoz, ha Orbánnak azt, a minden szakmaiságot nélkülöző, valótlan állítását vizsgáljuk meg, amelyben kijelentette: “egyedül az oltás segít”. Ennek megfelelően el is mulasztotta, hogy meghozza a megfelelő intézkedéseket a vírus terjedésének időben és radikálisan történő megállítására. A járvány elleni védekezésnek több eszköze van, ezek egyik, és nagyon fontos eszköze az oltás, méghozzá kellőképpen ellenőrzött, megvizsgált és engedélyezett vakcinákkal. Nem olyanokkal, amilyenekkel Orbán beoltatott több százezer embert. De legalább olyan fontos a tesztelés, a kontakt követés, a szeparáció, a távolságtartás, a maszkviselés, stb.. Ezt bizonyítják azok az országok, ahol összesen kevesebb ember halt meg, mint Magyarországon egyetlen nap alatt.

Még közelebb kerülünk az igazsághoz, ha lefordítjuk Orbán fenti állításának jelentését, mégpedig úgy, hogy “egyedül az oltásban van üzlet”. Őket ezúttal is csak az érdekelte, hogy olyanoktól rendeljenek meg vakcinákat, akik üvegzsebről és átláthatóságról még életükben nem hallottak, üzletet még nem kötöttek anélkül, hogy a minőségileg rossz termékeik eladásához meg ne kentek volna valakit. Megtalálták a kínai vakcinát, amit tízszeres áron szereztek be, akárcsak az ugyancsak rossz minőségű, használhatatlan lélegeztetőgépeket. Aztán olyan lett a halálozási szám, amilyen. Nincs mit csodálkozni rajta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.