2021. április 21., szerda

MILYEN KONKRÉT NEMZETI ÉRDEKEKET SZOLGÁL EURÓPA-ELLENES REZSIMEK HOL HALLGATÓLAGOS, HOL NYÍLT TÁMOGATÁSA?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2021.04.20.


...lenne néhány provokatív kérdés, amit felvetnék:

– Szijjártó Péter, Orbán Viktor és a magyar kormány általános toporzékolási nehéztüzérsége, amely az Európai Unió politikusainak, vezetőinek, publicistáinak, újságíróinak minden kósza kritikájára és bírálatára egy emberként jajdul fel és keresi hörögve az elgurult gyógyszereit, kifejezte már a félreérthetetlen aggodalmát azzal kapcsolatban, hogy Vlagyimirovics politikusokat, saját polgárait gyilkoltatja le azért, hogy hatalomban maradjon?

– Ha nem fejezte ki, akkor ez azért van, mert Szijjártó, Orbán és a toporzékolási nehéztüzérség szerint normális helyeken simán belefér politikai iszapbirkózásba a politikai ellenfelek börtönbe zárása és kivégzése, vagy azért, mert Szijjártó változatlanul úgy gondolja, az „Európai Unió szavának súlyát nem feltétlen növeli, ha – kis túlzással – minden nap elfogad egy nyilatkozatot valamiről”?

– A magyar kormány milyen formában biztosította Csehországot (és Lengyelországot) a támogatásáról és szolidaritásáról Vlagyimirovics Oroszországának ismétlődő, veszélyes és rosszindulatú európai magatartása kapcsán, tekintettel a V4-ek oly sokat hangoztatott egységére, súlyára és fontosságára?

– A fentiek fényében a CÖF konkrétan mely, a magyar szuverenitást veszélyeztető, és mely geopolitikai és globális irányokból érkező támadásoktól tart, amelyeket június 19-e nemzeti ünneppé nyilvánításával ki lehet védeni?

– A CÖF mikor és milyen formában tiltakozott a Kínai Kommunista Párt és Vlagyimir Putyin Oroszországának uniós és magyarországi befolyásszerzése ellen? És ha nem, miért nem?

– Ha Kína és Oroszország kapcsán a magyar államvezetésnek évek óta mindössze uniós vétókra és sunnyogásra futja, de olyankor sem szólalnak meg, amikor az állítólag legszorosabb közép-kelet-európai szövetségeseik szuverenitása kerül veszélybe, akkor most már kijelenthetjük, hogy az Orbán-kormány Putyin elvtárs és a kínai kommunista elvtársak fizetett uniós lobbistája, vagy ez még mindig aljas rágalom?

– 2021-ben mely magyar nemzeti érdekeket szolgál olyan, Európa-ellenes, Nyugat-ellenes zsarnokok hallgatólagos, avagy nyílt támogatása – akár az EU-val való konfrontáció árán is, akár a magyarok törvényes meglopása árán is -, akik kiiktatják politikai ellenfeleiket, üldözik a kisebbségeket (a keresztény vallási kisebbségeket is beleértve), és úgy általában totalitárius, emberi jogokat lábbal tipró rendszereket tartanak fenn? Miért jó ez Magyarországnak?

– A KGST-bank, Paks 2 vagy a Fudan Egyetem projektek után vajon mi a fenét akar ünnepelni a CÖF azon, hogy 1991-ben az utolsó szovjet katona is elhagyta Magyarországot? Az ajtón kitessékelt, ablakon visszamászott keleti diktatúrát? Legalább ne röhögtetnék magukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.