2021. április 21., szerda

NAGYJÁBÓL SENKI SEM TUDJA MEGJÓSOLNI, MENNYIRE LEHET MAJD A NYÁRON UTAZNI

G7.HU
Szerző: TORONTÁLI ZOLTÁN
2021.04.19.


Ahogy közeleg a nyaralási szezon kezdete, az európai turisztika jelentős szereplői egyre többször szólalnak meg, mondják el a várakozásaikat, de ezekből egyelőre csak annyi szűrhető le, hogy óriási a bizonytalanság, illetve az üzleti szereplők jó része nagyon nyomja az optimista forgatókönyveket. Ám hogy ezek csak vágyálmok, vagy tényleg lesz szezon, azt senki sem tudja.


Abban mindenki egyetért, hogy Európában legjobb esetben is csak arról beszélhetünk, hogy idén a turizmus aktivitása a járvány előtti szint legfeljebb 70-80 százalékra ugrik fel. Ez azonban életbevágóan fontos lenne a szereplőknek, hiszen tavaly nyáron rengeteget vesztettek, és akinek nem volt elég tartaléka, az a csőd szélére került. Az ágazat globális szinten 4500 milliárd dollár bevételkiesést szenvedett el tavaly.

Európa legnagyobb utazási irodája, a TUI vezetője a BBC-nek azt mondta, ők optimisták a nyárral kapcsolatban, és 75 százalékos aktivitásra számítanak. Friedrich Joussen sok más iparági vezető társához hasonlóan a felpörgő európai oltakozásban bízik, és azt is mondja, hogy ha oltási igazolás mellett friss negatív tesztekkel is megnyílik az utazás lehetősége, illetve ezeknek a teszteknek az árát akár részben átvállalják az államok vagy a szektor, akkor az nagy lökést adhat az utazási kedvnek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.