2021. április 9., péntek

TELTHÁZAS MECCSEKET RENDEZNE BUDAPEST A FOCI-EB-N

TELEX
Szerző: ÁGHASSI ATTILA
2021.04.09.


Cikkünk frissül


Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) pénteken jelentette be, hogy az idénre halasztott Európa-bajnokság rendező városai mennyi nézőt terveznek beengedni a június 11-én kezdődő sorozatra. Jelen állás szerint nyolc ország jelentett be konkrét számokat a kapacitásra vonatkozóan, ebből Budapest az egyetlen, ami a tervek szerint szigorú követelmények mellett ugyan, de teltházzal tervez.

A tagszövetségeknek, így az MLSZ-nek is legkésőbb szerdán kellett leadniuk, milyen kapacitással működhet a rendező stadion. A román sportminiszter, a csíkszeredai Novák Károly Eduárd már korábban elárulta, hogy a bukaresti 55 ezres stadionban legfeljebb 13 ezer néző mehet be a meccsekre. Péntek délutánra az UEFA közleménye szerint összesen nyolc rendező erősítette meg, hogy az előzetes járványügyi becslésekre alapozva hány embert engednek majd be a stadionokba. Hogy az eddigi adatok alapján mire lehet majd számítani, azt az alábbi felsorolásban szedtük össze:

Amsterdam (Hollandia) – Johan Cruyff Arena (25-33 százalék)

Baku (Azerbajdzsán) – Olympic Stadium (50 százalék)

Bilbao (Spanyolország) – San Mames

Bukarest (Románia) – Arena Nationala (25-33 százalék)

Budapest (Magyarország) – Puskás Aréna (100 százalék)

Koppenhága (Dánia) – Parken Stadium (25-33 százalék)

Dublin (Írország) – Aviva Stadium

Glasgow (Skócia) – Hampden Park (25-33 százalék)

London (Anglia) – Wembley Stadium (25 százalék)

München (Németország) – Allianz Arena

Róma (Olaszország) – Stadio Olimpico (itt lesz a nyitómeccs június 11-én)

Szentpétervár (Oroszország) – Krestovsky Stadium (50 százalék)

A közlemény alapján Oroszország és Magyarország tűnik a legoptimistábbnak – Szentpétervár esetében 50 százalékot erősítettek meg, ám ez a szám április végéig még növekedhet, Budapesten pedig már most az a cél, hogy teltház előtt rendezzék a meccseket. Bakuban ugyancsak 50 százalékos kapacitásra lehet számítani, ám itt ez a szám fixnek tűnik, és minden vendégszurkolónak negatív tesztet kell majd bemutatnia, hogy beléphessen Azerbajdzsánba...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.