2021. április 2., péntek

TÖBB MINT KILENCEZER ÚJ FERTŐZÖTT ÉS TÖBB MINT 260 HALOTT EGY NAP ALATT

TELEX
Szerző: PRESINSZKY JUDIT
2021.04.02.


Napi új fertőzöttek száma: 
több mint 9000

Napi új halálos áldozatok száma: 
több mint 260

Az első dózissal oltottak száma: 
2 156 680


Ebből a második dózissal is beoltottak száma: 
863 000

– jelentette be a körülbelüli péntek reggeli fertőzöttségi adatokat Orbán Viktor a Kossuth rádióban, aki szerint most már arányszámot kell nézni. Ennél pontosabb számokat nem mondott a miniszterelnök, vélhetően ezt később hozzák nyilvánosságra a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlapon.

Két-három hét, mire átbillenünk, lassan elérünk azt a látványos hatást, amit az oltások elhoznak a halottak és fertőzöttek számában, mondta Orbán. Április 13-a lehet, amikor meghaladjuk a hárommillió beoltottat szerinte. A miniszterelnök szerint húsvétkor vissza kellene vennünk a családi találkozásokból, mert nagy bajok is lehetnek. Orbán arra kér mindenkit, hordja a maszkot közterületeken, azok szabadabban mozoghatnak, akik már be vannak oltva, de vigyázzanak ők is, mondta.

Szerdán minden korábbinál rosszabb napi halálozási statisztikákat közöltek, összesen 302-en haltak meg. Ez a magas szám valamelyest csökkent csütörtökre, amikor 258 volt az új halálozások száma.

A csütörtöki operatív törzsön Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője azt mondta, hogy az elmúlt héten 7 százalékkal több esetet diagnosztizáltak, mint egy héttel korábban, a regisztrált fertőzöttek átlagéletkora pedig 45,77 év volt. A legtöbb fertőzött is a 40–49 év közötti korosztályba tartozott, területi megoszlásban pedig Budapesten és Pest megyében jegyezték fel a legtöbb új esetet. Azt is mondta, az oltási kampány húsvétkor is folytatódik, a 65 év feletti idősek mellett a várandós nőket is oltják. Egy nappal korábban Müller Cecília mondta azt, hogy „kutya kötelessége” mindenkinek egyéni szinten megtenni mindent azért, hogy ne terheljük tovább az egészségügyi ellátórendszert.

Az operatív törzs egyébként húsvéti szünetre megy, csak kedden térnek vissza a nyilvánosság elé. Annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány harmadik hulláma továbbra is tombol.

A Magyar Orvosi Kamara csütörtökön egy videóban szólította fel az embereket, hogy maradjanak otthon húsvétkor. „Magyarországon 5 percenként meghal egy ember koronavírusban. Tégy azért, hogy ne te legyél a következő!” – írják ebben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.