2021. április 28., szerda

ÚJ SPORTCSARNOK ÉS HÁROM FOCIPÁLYA ÉPÜL PÉCSETT NETTÓ 2 MILLIÁRD FORINTÉRT, DE STADIONT IS ÍGÉRNEK

ORSZÁGSZERTE BLOG
Szerző: ZSILÁK SZILVIA
2021.04.28.


A B Build & Trade Kft. építheti fel az új sportcsarnokot és három focipályát a Pécsi Vasutas Sportkör telephelyén. A beruházás a PVSK centenáriumi infrastruktúra fejlesztéshez kapcsolódik, amire 4,6 milliárd forint állami támogatást kaptak. A sportkör 150 millió forintos rendkívüli támogatáshoz is jutott a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására. A kormány most látszólag bőkezűen támogatja a pécsi sportéletet – vagy legalábbis annak egy részét: a város az ígéretek szerint egy nagyjából 22 milliárdos focistadiont is kaphat.


Nettó 2 milliárd 79 millió forintért építheti fel a budapesti B Build & Trade Kft. Pécsett az új sportcsarnokot és három sportpályát – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A tender eredményéről a Napi.hu számolt be először.

A közbeszerzést a Pécsi Vasutas Sportkör (röviden: PVSK) írta ki, a beruházás a PVSK centenáriumi infrastruktúra fejlesztéshez kapcsolódik, amely 4,6 milliárd forintból valósul meg. A sportkör 2019-ben ünnepelte 100 éves fennállását, a sportegyesület 13 szakosztályt működtet, és 1200 sportolót tömörít...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.