2021. április 28., szerda

ÚJABB ÉS EGYRE ALJASABB HAZUGSÁGOK

HÍRKLIKK
Szerző: INOTAI ANDRÁS
2021.04.28.


Alcsútka pénteken Brüsszelben járt. Állítólag az unió jövőjéről tárgyalni. De ilyen megbeszélésre őt nem hívják meg, mert mindenki tudja, hogy ő az unió szétverője hazai és nem utolsósorban külföldi megbízásokat teljesítve. Ma már egyre világosabb, hogy a fő ok a felújítási alapból (Recovery Fund) történő magyar részesedés és annak feltételei voltak. Miután a kormány – szokás szerint – fércmunkát adott be a brüsszeli Bizottságnak, nyilvánvalóvá vált, hogy erre nem fog a „brüsszeli bürokrácia” rábólintani. Helyette április végéig új tervet vár(na), ami megfelel a Recovery Fund prioritásainak és finanszírozási feltételeinek.


Miután ez nem fog időben és elfogadható formában megtörténni (már csak az önkormányzatokkal és a civil szervezetekkel való párbeszéd és egyeztetés teljes hiánya miatt sem) a fenti határidőn belül, a kommunikáció átalakult. Magyarország csak az egyoldalú segélyeket szeretné megkapni (2500 milliárd forint), de a Recovery Fund kedvezményes hitelalapjából nem kíván részesedni (a 750 milliárd eurós megaprojektből 390 milliárd euró a segély és 360 az Európai Központi Bank által biztosított hitelkeret). És itt jönnek a szemenszedett és legaljasabb hazugságok.

1. A magyar kormány nem akar eladósodni (vagyis az Európai Unió adósságcsapdába kergetné az országot, ha Alcsútka nem lenne éber). Mivel nyolc másik tagállammal együtt a magyar parlament sem ratifikálta a Recovery Fundot, ezt zsarolási potenciálként használja a kormány. Csak akkor ratifikál, ha a hitelben nem kell részt vennie, mert az – állítólag – adósságcsapdába viszi az országot. De az egyoldalú segély nagyon kellene, mert ebből finanszíroznának részleteiben nem ismert „fejlesztéseket”, vagyis továbbra is gátlástalanul lopnának. Elvileg meg lehet akadályozni a Recovery Fund életbe léptetését nemzeti parlamenti ratifikáció hiányában, de akkor a magyar kormány egy fillért sem kap a 2500 milliárdból. Erre az esetre azonban van B-terve a Bizottságnak, vagyis a folyósítást valamennyi tagállam számára biztosítja, legfeljebb Magyarország egy fillért sem kap. Ez pedig alapvetően lenullázza a zsarolási kapacitást...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.