2021. május 5., szerda

A RENDŐRSÉG NEM HAJLANDÓ NYOMOZNI SINOPHARM-ÜGYBEN – DE VAN ENNÉL NAGYOBB BAJ IS

VÁLASZ ONLINE
Szerző: BÓDIS ANDRÁS
2021.05.04.


A Nemzeti Nyomozó Iroda minden feljelentést elutasított, amely a kínai vakcinákat hazánkba juttató Danubia Pharma Kft. tulajdonosi szerkezetének tisztázására, tehát Magyarország Alaptörvényének betartására és betartatására irányult – értesült a Válasz Online. Ám van ennél nagyobb baj is: a WHO a benyújtott bizonyítékok alapján „nagyon kevéssé biztos” abban, hogy a Sinopharm-oltóanyag megvédi a 60 éven felülieket és/vagy a krónikus betegeket a koronavírus hatásaitól.


Szűk egy hónapja jeleztük, hogy a Sinopharm-sagát feldolgozó korábbi cikkeink nyomán bejelentést tett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál (NNI) a rendszeres feljelentőként és volt Fidesz-tagként ismert Tényi István – hűtlen kezelés bűntett gyanújával. Ugyanis hozzánk hasonlóan ő is úgy látta: mivel a kínai vakcinákat hazánkba juttató Danubia Pharma Kft. tulajdonosi szerkezete átláthatatlan, Magyarország Alaptörvénye értelmében a központi költségvetésből nem lehetett volna kifizetést teljesíteni a cég számára.

Tényi gyors választ kapott az NNI korrupciós bűnözés elleni osztályától: „Beadványát hatóságunk megvizsgálta, és megállapította, hogy annak tartalma alapján teljes terjedelmében lefedi egy korábbi feljelentésben szereplő történeti tényállásban foglaltakat, újabb, büntetőjogilag relevanciával bíró tényeket, adatokat nem tartalmaz. Erre figyelemmel beadványa nem tekinthető újabb feljelentésnek, az alapján sem nyomozás elrendelésének, sem feljelentés elutasításának nincs helye.” A rendőrség azt is közölte, az azonos tartalmú korábbi feljelentést már elutasították...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.