2021. május 18., kedd

BOD PÉTER ÁKOS: KARÁCSONY ALKALMAS, A PROGRAMJA PEDIG FIGYELEMRE MÉLTÓ

HÍRKLIKK
Szerző: NVZS
2021.05.18.


„A népfront egy lejáratott, szerencsétlen szó, de az tény, hogy Karácsony Gergely egy tág támogatói kört szólított meg, és láthatóan az egymással nem mindenben egyetértő, de a jelöltet respektáló embereket állított maga mögé” – reagált Bod Péter Ákos, a Karácsony által meghirdetett 99 Mozgalom egyik alapító tagja, akinek tetszik az üzenet, az, hogy a szétszabdalt, egymásra uszított, rossz lelkiállapotban lévő országban is lehetséges a kulturált párbeszéd és vita. Bod Péter Ákos – öt további alapító társával közösen – egyben a V21 tagja is, ami miatt óhatatlanul felmerül a kérdés, vajon most akkor Karácsony mögé álltak-e az évek óta együtt dolgozó, korábban különböző színű kormányok tagjaként tevékenykedett szakemberek. „Ez nem V21-ügy, pusztán azok, akik csatlakoztak Karácsony mozgalmához alkalmasnak találják őt a miniszterelnökségre és támogathatónak ítélik a programját” – mondta.

Andor László, Balázs Péter, Bod Péter Ákos, Bozóki András, Hegyesiné Orsós Éva és Pusztai Erzsébet – mint tegnap kiderült – betűrendbe szedve –, a V21 ezen hat tagja alapítóként csatlakozott Karácsony Gergely új mozgalmához. Vajon ez azt jelenti, hogy a V21 – amelynek máig nagy presztízsű és bizonyos körökben egytől-egyig befolyásos tagjai jobb- és baloldali kormányokban vállaltak szerepeket – beállt Karácsony mögé? Jelenti-e ezt, hogy egyfajta népfrontot hirdetett a főpolgármester, a most már az ellenzéki előválasztáson deklaráltan induló miniszterelnök-jelölt? - kérdeztük Bod Péter Ákost, aki a 2017-es alapítása óta aktív tagja a V21-nek, s most az elsők között csatlakozott a 99 Mozgalomhoz is.

A népfront egy lejáratott, szerencsétlen kifejezés, de az tény, hogy Karácsony egy tág támogatói kört szólított meg, és láthatóan az egymással nem mindenben egyetértő, de a jelöltet respektáló embereket állított maga mögé a nagyon jó kezdeményezésével” – szögezte le az Antall-kormány korábbi ipari minisztere, majd a Magyar Nemzeti Bank elnöke, aki 2006-ban Orbán Viktor miniszterelnök-jelöltje volt. A közgazdász – aki ma is oktat és sorra jelennek meg könyvei – hozzáfűzte: „az üzenete az, hogy a szétszabdalt, egymásra uszított, rossz lelkiállapotban lévő országban is lehetséges a kulturált párbeszéd és vita”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.