2021. május 2., vasárnap

CIVIL KEZDEMÉNYEZÉSEK FOGYATÉKKAL ÉLŐKNEK ÉS RÁSZORULÓKNAK

KLUBRÁDIÓ / SZEREPVÁLLALÁS
Szerző: BÍRÓ BORI
2021.05.02.


A Szerepvállalás ismét két fontos civil szervezetet/kezdeményezést mutatott be: az egyik a fogyatékkal élő gyerekek szüleinek segít, a másik a tiszaburai fogyatékos, illetve rászoruló embereknek igyekszik segíteni.


Különleges életek címmel készített 2020-ban útmutatót a Körbeveszünk program keretében fogyatékkal élő gyereket nevelő családok számára a Kézenfogva Alapítvány. Az útmutatót idén márciusban aktualizálták. Az életciklusokhoz tartozó kérdéseket a családok és fogyatékos emberek közreműködésével gyűjtötték össze.

Pordán Ákos, az alapítvány ügyvezetője mutatta be a kiadványt.

Tiszaburát az ország egyik legszegényebb településeként ismerjük, a faluban 2016 óta zajlik a felzárkózást segítő, Máltai Jelenlét Program. A településen asztalosműhelyt és varróüzemet létesítettek, a jelentkezők szakmát tanultak és képesítést szereztek. A szeretetszolgálat pátyi és gyulaji műhelyében készülő termékek pedig egy nagy élelmiszerlánc-áruház polcaira kerültek. Ezeken a településeken fogyatékos, illetve rászoruló embereknek is biztos megélhetést jelent a helyi üzemben végzett munka, ami nem egyszerű karitatív tevékenység, hanem a versenyszférában is működőképes, önfenntartó vállalkozás. Ezeket a történeteket dolgozza fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Jelenlét című dokumentumfilmje. Romhányi Tamás kommunikációs vezető volt a Szerepvállalás vendége.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.