2021. május 8., szombat

DÜHÖS BETEGEK HÍVOGATJÁK A HÁZIORVOSOKAT A VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNY MIATT

24.HU
Szerzők: BENKE ÁGNES, BAKSA ROLAND
2021.05.08.


Valóságos rohammal szembesülnek a háziorvosok és asszisztenseik: azok a betegeik hívogatják őket, akik oltást kaptak, de kártyát nem. Közben nemcsak a páciensek, hanem orvosok és asszisztenseik is arról panaszkodnak, hónapok óta várják az oltást igazoló kártyájukat.


Már nemcsak azért keresik sokan háziorvosukat, hogy van-e Pfizer-vakcina, rengetegen telefonálnak afelől érdeklődve, hogy miért nem kapták meg az oltottságukat bizonyító védettségi igazolványukat. Csakhogy hiába, mert a háziorvosok nem látnak arra rá, hol tart az okmány kiállításának folyamata.

"Már így is rátukmáltak a háziorvosokra minden munkát, éjjel-nappal dolgozunk, oltunk február óta, még hétvégén is. Most a nyakunkba varrják ezt is, hogy ha a beteg nem kapta meg az igazolványát, akkor az azért lehet, mert a háziorvos nem töltötte fel a rendszerbe az adatait. Épp az imént hívott megint egy beteg, az okmányirodából küldték el, azt mondták neki, hogy nálunk reklamáljon, mert nincs a rendszerben. Mi megnéztük, és látjuk, hogy fel van töltve a nevéhez minden adat. Folyamatosan küldik hozzánk a felháborodott embereket, már lincshangulat van".

– panaszkodott lapunknak egy budai háziorvosi rendelő munkatársa, aki nincs egyedül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.